» Home
» Nieuws
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact

Legace wint ze
Manny Legace is een betrouwbare backup goalie. Dat bewijst ie maar al te goed dit seizoen. De Detroit Red Wings hebben al het gehele seizoen met hun goalies. Eerst kwam Hasek terug, Curtis was niet goed genoeg. Werd terug gestuurd naar de minors. Hasek geblesseerd Curtis terug, Curtis weer geblesseerd. Gelukkig maar voor de Red Wings dat Legace uitstekend staat te keepen dit seizoen.

Gisteren stopte Legace 31 schoten in Detroit om de 3-0 overwinning te behalen op de Dallas Stars, daarmee behaalde hij zijn 2de shoutout van het seizoen.

“Ik voel me behoorlijk op gemak op het ijs.” Al dus Legace. “Het is prettig om weer eens aan de winnende kant te staan.”

Kirk Maltby, Brett Hull en Darren McCarty scoorde de 3 goals voor de Red Wings. Die daar door hun ongeslagen status van 7 wedstrijden behouden. Detroit staat 1ste in de Western Conference, met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de nr. 2 Colorado staan ze met 3 punten voor op de Avalanche.

Derian Hatcher had een assist op Maltby’s goal die zijn eerste wedstrijd tegen zijn oude team de Dallas Stars speelde van het seizoen. De 31 jarige ex Dallas Stars captain speelde zijn 3de wedstrijd van het seizoen nadat hij zijn knieband scheurde.

“In de eerste periode speelde in een beetje onhandig. Maar daarna ging het lekker. Het was intensief maar ook leuk.” Zij Hatcher. Die afgelopen zomer een 5 jarig contract tekende van $30 miljoen dollar. Daar voor kwam hij 12 seizoen uit voor de Dallas Stars/Minnesota North Stars organisatie.

Dallas strijdt samen met de San Jose Sharks om de titel van de Pacific Divisie. De Stars hebben echter nog geen enkele wedstrijd gewonnen dit seizoen van de Red Wings 3 maal verloren de Texanen en 1 maal werd het gelijk spel. Ook hebben ze nog geen enkele wedstrijd gewonnen in Detroit sinds 2001-02.

De Stars hadden enkele sterken kansen tijdens de wedstrijd. Maar Legace stond elke keer in de weg.

“Hij stond er sterk te keepen.” Zij Dallas coach Dave Tippett. “Maar wij moeten gewoon een manier vinden om te scoren, dat is bij elke sport.”

Dallas captain Mike Modano scoorde in de laatste minuut maar de goal werd afgekeurd, dit omdat Dallas een to many man penalty kregen.

Wanneer men aan Modano vroeg of hij wist waarom de goal werd afgekeurd antwoorden hij “Nee, het interseert me ook niet.”

Hull’s scoorde zijn 24ste van het seizoen om de Wings een 2-0 voorsprong te geven met 8.55 op de klok in de 2de periode.

Hull stond alleen voor de goal toen hij een paas kreeg van Jason Williams en schoot zachtjes tussen de benen van Marty Turco.

Maltby opende de scoren na 3 minuten spelen in de 2 de periode op zo zijn 12de treffer van het seizoen te maken. Na een paas van Henrik Zetterberg. Maltby’s goal is zijn 100ste carrière goal.

McCarty’s goal was een empty-netter met nog minder dan 1 minut te spelen. Ook dit maal was Zetterberg die de paas gaf.

Red Wings captain Steve Yzerman speelde slechts 1 shift vanwege een griep. Nickals Lidstrom werd voor de wedstrijd nog geëerd door de Detroit Red Wings vanwege zijn 1.000ste wedstrijd, die hij op 29 februari speelde.
 
14 Maart 2004
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.