» Home
» Nieuws
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact

Seizoen over en uit!
Het seizoen is afgelopen voor Todd Bertuzzi. De 29 jarige aanvaller van de Vancouver Canucks sloeg afgelopen maandag Colorado Avalanche rookie Steve Moore van achter neer.

Bertuzzi is geschorst voor de rest van het seizoen en de voor de playoffs. NHL commissaris Gary Bettman zal nog voor de start van het training kamp bepalen of Bertuzzi wel of niet zal spelen volgend seizoen.


De Vancouver Canucks hebben ook een boete opgelegd gekregen van $250.000 dollar door de NHL. De schorsing van Bertuzzi zal hem ruim $500.000 dollar gaan kosten op zijn salaris.

“Dhr. Bertuzzi achtervolgende Dhr. Moore op het ijs, hij probeerde een confrontatie te starten.” Zij Colin Campbell vice-president van de NHL en directeur van Hockey Operations. “Wanneer Mr. Moore dit weigerde aantegaan. Dhr. Bertuzzi reageerde door met zijn handschoen aan een klap van achteren te geven tegen de zijkant van Dhr. Moore’s hoofd. Die hierbij bewusteloos raakte en op het ijs viel. Dhr. Moore liep hier bij diverse ernstige blessures op.

“We willen hier mee duidelijk maken dat dit soort acties niet worden getolereerd in de NHL.”

Campbell melde er bij dat het herstel van Moore’s blessures invloed hebben op de schorsing van Bertuzzi.

“Dhr. Bertuzzi zal een gesprek hebben met commersaris Bettman vlak voor het begin van het trainings kamp seizoen 2004-05. Op dat moment van Dhr. Bertuzzi te horen krijgen wat zijn verdere straf gaat inhouden. Er zal gekeken worden naar de feiten die er op dat moment zijn en naar de lichamelijke status van Dhr. Moore.”

Campbell verklaarde dat de Canucks' organisatie sommige verantwoordelijkheid draagt voor wat er plaats vond afgelopen maandag avond.

“Wij geloven dat de Vancouver organisatie draagt de uiteindelijke verantwoordelijkheid van hun team." zei Campbell.

Bertuzzi slikte tranen afgelopen woensdag avond toen hij openlijk excuses aanbood aan Moore. Die nog steeds in het ziekenhuis van Vancouver ligt met een gebroken nek, een hersenschudding en enkele verwondingen aan zijn gezicht. Verwacht wordt dat hij volledig hersteld maar de rest van het seizoen uitgeschakeld zou zijn.

De Vancouver politie is nog steeds bezig met een onderzoek naar de zaak. Mocht Bertuzzi beschuldigd worden van de geweldplegingen dan kan hij een gevangenis straf oplopen van 6 maanden voor simpele geweldpleging of maximaal 14 jaar voor extreme geweldpleging.
 
11 Maart 2004
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.