» Home
» Nieuws
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact

Moore, gebroken nek!
Colorado Avalanche aanvaller Steve Moore is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld van wegen een gebroken nek. Deze heeft hij opgelopen gisteren avond in de wedstrijd tegen de Vancouver Canucks. Waar hij door ster speler Todd Bertuzzi van achteren werd neer geslagen.

Bertuzzi is voorlopig geschorst. Komende woensdag is er een zitting van de tuchtcommissie in Toronto.

Moore, een rookie in de NHL, viel direct na de klap bewusteloos op het ijs. Dit gebeurde halverwege de 3de periode.

De Canucks aanvaller viel toen direct boven op Moore, die een “wanted” man was. Nadat afgelopen maand Canucks captain Markus Naslund uit de wedstrijd reed. Deze was toen voor 3 wedstrijden uitgeschakeld.

De Politie gaat nu het incident onderzoeken. “Ondanks dat er een speler uit de NHL bij is betrokken, zal dit een routine onderzoek worden.” Melde een woordvoerder van de politie uit Vancouver.

Een rechter zal uit maken of er iemand wordt beschuldigt.

Na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dan Steve een hersenschudding heeft en een gebroken nek, hij is dus voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Ook enkele diepen snee’en in zijn gezicht, plus enkele schaafwonden op zijn voorhoofd, rechter kaak en boven lip.

Zodra de het stabiel is wordt de 25 jarige Moore overgevlogen naar een ziekenhuis in Denver.

In het sterren team van Colorado is Moore een checking forward die 5 goals en 7 assists heeft in 57 wedstrijden, waar van 1 goal gisteren avond. Daar mee staat hij 13de op de top scorers lijst van de Avalanche. Hij heeft 37 strafminuten behaald dit seizoen.

Het incident van gisteren avond is natuurlijk geen juiste PR voor de NHL, die afgelopen vrijdag ook al een doom dag zag toen de Ottawa Senators en de Philadelphia Flyers een record neer zetten voor de meeste strafminuten in 1 wedstrijd. 419 minuten.

De NHL is niet blij met de actie van Bertuzzi, het bloed vergiet van gisteren avond een dag voor de trading deadline. Die dag is een droom dag voor Hockey junkies.

De 2 teams ontmoeten elkaar tijdens het regulieren seizoen niet meer. Misschien dat ze elkaar in de play-offs nog tegen komen.
 
9 Maart 2004
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.