» Home
» Nieuws
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact

Flames winnen van Avs
De Colorado Avalanche zijn gisteren vernederd door de Calgary Flames. Met 7-1 werden de Avs verslagen in eigen huis. Ondanks de slechte prestaties van de afgelopen weken blijven de Avs op de 2de plaats staan in de Western Conference. Calgary stijgt door de overwinning naar de 6de plaats.

Flames aanvaller Jarome Iginla was enorm te spreken over zijn teamgenoten. “We wisten dat we moesten winnen tegen Colorado, en iedereen liet zich van zijn beste kant zien.”

Oleg Saprykin scoorde 2 maal, Jarome Iginla, Craig Conroy, Jordan Leopold, Chris Clark en Krysztof Oliwa hadden elk 1 goal voor de Flames. Milan Hejduk gaf de Avs vroeg de leiding. Maar deze wisten zij niet uit te breiden.

Het was de grootste nederlaag van Colorado sinds 26 november 1999, toen versloeg Phoenix in eigenhuis Colorado met 7-0. Het was ook gelijk de grootste nederlaag in een thuis wedstrijd sinds de club verhuist is vanuit Quebec in 1995.

Miikka Kiprusoff moest 21 saves maken voor de Flames, terwijl rookie Philippe Sauve 33 schoten om zijn oren kreeg waarop hij 26 saves maakte.

Calgary beëindigt hier meer een road trip van 4 wedstrijden. Hier in wiste ze 2 maal te winnen en 2 maal verloor de Canadese club

Colorado wist slecht in de laatste 10 thuis wedstrijden 1 maal te winnen. 5 maal verloor de club uit Denver, 3 keer werd het gelijk spel en 1 maal werdt er in over time verloren. In de laatste 11 wedstrijden wisten de Avs slechts 2 maal te winnen.

Colorado coach Tony Granato noemde het “een slechte start voor de eindstreep.” De Laatste 2 weken hebben we niet ons beste ijshockey laten zien. Ondanks dat staan we gelukkig nog 1ste in de Northwest Divisie. We hebben nog steeds 14 wedstrijden om onze doelstelling te behalen. Het winnen van de Divisie en het thuisvoordeel te behouden in de Play-offs.

Colorado mist al 10 wedstrijden oprij Peter Forsberg vanwege een lies blessuren.
 
8 Maart 2004
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.