» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Wie steun jij?
 De Spelers
 De NHL
 Geen van beide
 
Roenicks visie
02/09/2004 - Niemand vroeg iets aan hem maar Jeremy Roenick zegt dat hij een plan heeft om het conflict tussen de NHL en NHLPA over de CAO te beëindigen. Dat vertelde hij aan de Philadelphia Inquirer.

Ieder team zou zoveel mogelijk spelers mogen contracteren als ze zelf willen maar ze mogen maximaal tussen de $6 en $7 miljoen dollar verdienen per seizoen.

“Een van de dingen is dat we elke club moeten kunnen garanderen dat ze elke speler kunnen contracteren zo blijft het eerlijk voor elk team,” zegt Roenick in de krant.

“Aan de andere kant brengen we het salaris omhoog voor de andere spelers, plus wordt er een grens op het salaris van een rookie gezet, afhankelijk vanaf welke positie zij zijn gedraft zijn.”

Roenick geeft toe dat zijn idee totaal niet over een komt met wat de NHLPA wilt, die onder geen enkele voorwaarden geen salaris grens wilt.

NHL eigenaren willen dat juist wel en zet in op een grens van $31 miljoen per team.

“Ik denk dat onze bond enkele goeie voorstellen heeft aangeboden aan de competitie en ze zien ook in dat de salarissen terug moeten worden geschroefd, alleen niet zoveel als de competitie wilt,” voegde Roenick nog toe.

15 September eindigt de huidige CAO en een lockout lijkt onvermijdelijk, tenzij er nu een wonder gebeurt.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.