Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Is een verkort seizoen nog de moeite waard?
 Ja
 Nee
 
Lockout Log 06-01-2005
06/01/2005 - Vandaag uitgebreid aandacht aan de dinsdag overleden hockey legende en hall of famer Bud Poile. Ook aandacht voor de World Hockey Association, die dankzij de NHL lockout steeds meer voeten in de aarde begint te krijgen. Ook blikken we terug op vorig jaar, toen de speler van de week en van de maand december awards uitgereik werden.

Dag 112 van de lockout. Vandaag zouden eigenlijk de volgende wedstrijden gespeeld worden:


Montreal @ Boston
New Jersey @ NY Islanders
Columbus @ NY Rangers
Toronto @ Atlanta
Florida @ Ottawa
Edmonton @ St Louis
Calgary @ Nashville
Vancouver @ Colorado
Dallas @ San Jose
Tampa Bay @ Los Angeles


Deze wedstrijden zijn echter geannuleerd, samen met in totaal 864 andere!

Dagelijks Nieuws

Terwijl hij weigerde om informati te geven over wat er plaats zal vinden tijdens de staf vergadering op de 14e januari, had hij wel een bericht over het overlijden van hockey legende Bud Poile!
"Bud gaf zijn hele leven aan de sport en met zijn overlijden is de Hockey familie een goede vriend en een waarde volle kracht," aldus Betmann. "Namens de hele NHL familie, wil ik met mijn hele hart de familie van Poile condoleren."

De vader van de huidige GM van de Nashville Predators (David Poile), Bud Poile, speelde voor vijf van de "Original Six" in zijn carriere. Hij hielp de Toronto Maple Leafs aan een Stanley Cup in 1947.
In 1950 stopte hij met spelen in de NHL en werkte in verschillende minor leagues, voordat hij de eerste GM van de Philadelphia Flyers werd in 1967. Die functie had hij ook in de eerste drie seizoenen van de Vancouver Canucks (1970-73), voor dat hij comissaris van de Central Hockey League werd, drie jaar later.
"We zijn erg bedroefd over het nieuws van het heengaan van Dhr Poile," zei de huidige GM van de Canucks, Dave Nonis. "Hij was een groot deel van de geschiedenis van onze club en zal erg gemist worden. Ons medeleven gaat uit naar de hele familie."

Poile, die in 1989 met pensioen ging, was een jaar later in de builders categorie van de Hockey Hall of Fame toegevoegd.

Omdat het seizoen 2004-05 zo goed als zeker niet plaats zal vinden, zou het er eindelijk van kunnen komen dat de nieuwe World Hockey Association operatief zal worden. WHA president Ricky Smith zal 13 januari in de HHoF in Toronto een persconferentie geven om details voor een seizoen voor de komende lente te geven. De aankondiging komt een dag voordat de NHL naar verwachting het seizoen definitief zal annuleren, of in iedergeval een deadline zal stellen voor de nieuwe CBA.

De goeie ouwe tijd!
De USA wonnen vorig jaar hun eerste goude medaille ooit in een Junior WK. Ze wonnen met 4-3 van Canada, het land dat dit jaar het toernooi op haar naam schreef. Patrick O'Sullivan scoorde twee goals in de derde periode, waardoor de US een achterstand van twee goals inhaalde.

Tje Edmonton Oilers voegden een veteraan aan hun blue line toe, door verdediger Igor Ulanov voor een jaar vast te leggen. De 34 jarige Rus speelde ook delen van twee seizoenen in de jaren 2000-01 voor de Oilers.

Owen Nolan onderging een operatie aan zijn linker oog. De anvaller van de Toronto Maple Leafs liep de blessure twee dagen eerder op in het 3-3 gelijkspel op de Buffalo Sabres.

Twee spelers van de Atlanta Trashers werden op de blessurelijst toegevoegd. Bill Lindsay had een puck op zijn keel gehad en zou het hele seizoen nie t meer spelen. Sutton brak zijn linker voet.

Mark Messier (NY Rangers) en Brian Boucher (Phoenix) werden respectievelijk uitgeroepen tot aanvaller en verdediger van de week. Messier had twee goals, vier assists en een plus-4 rating. Het was zijn eerste speler van de week award sinds 2 december 1996. Boucher had drie op een volgende shutouts, waardoor hij al 7 wedstrijden ongeslagen was en 205 minuten en 45 seconden geen goal meer tegen had gekregen.
Aanvaller van de maand december werd Pavel Daytsuk (Detroit) met 12 goals en acht wedstrijden waar hij meer dan 1 punt in scoorde. De verdedigende eer ging naar goaly Miikka Kiprusoff van de Calgary Flames. Hij had een shut out en 9-2-2 als cijfers. 1.21 Goals gemiddeld tegen een een safe percentag van .952.

Ploeggenoot Jamie McLennan stopte 36 schoten voor zijn vierde shutout van het seizoen en verdediger Andrew Ference had zijn eerste 2-goal wedstrijd in een 5-0 overwinning op de Rangers.

Trevor Kidd had ook een shutout, maar dan zijn eerste van het seizoen. Hij had 25 reddingen nodig om de Leafs met 5-0 van de Penguins te laten winnen.

Patrick Elias bezorgde de New Jersey Devils een 3-2 overwinning door na 41 seconden in OT te scoren tegen de Oilers.

Kris Draper en verdediger Jason Woolley scoorde ieder twee doelpunten en Curtis Joseph had ook al een shutout, door 26 reddingen te maken. Het was zijn tweede van het seizoen. De Red Wings overklaste de Predators met 6-0.

Patrick Marleau scoorde met nog 39 seconden te gaan in de wedstrijd de 2-1 waar door zijn club, de San Jose Sharks, de Vancouver Canucks versloegen.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.