Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Is een verkort seizoen nog de moeite waard?
 Ja
 Nee
 
Lockout Log 5-1-2005
05/01/2005 - Vandaag in de lockout log nieuws over: De junior world cup, Steve Rucchin, Gary Roberts en Joe Nieuwendyk. Ook wat ouds over Brian Boucher en de Colorado Avalanche

De Lockout duurt nu al weer 110 dagen. Er zouden 7 wedstrijden gespeeld moeten worden:

Florida @ NY Islanders
Boston @ Toronto
Atlanta @ New Jersey
Pittsburg @ Montreal
Vancouver @ St Louis
Phoenix @ Dallas
Edmonton @ Colorado


Er zijn in totaal, tot aan 18 februari al 852 wedstrijden geannlueerd.

Nieuws van de dag

Terwijl de junior wereldkampioenschappen op hun eind lopen, is er nog steeds geen licht aan het einde van de tunnel die de NHL lockout heet!

Slechts 10 dagen voor de vergadering van de NHL Board of Governors, ware Gary Bettman misschien wel het seizoen officieel zal annuleren, heeft de vakbond nog geen plannen om een nieuw voorstel aan de eigenaren voor te leggen.

Steve Rucchin, de afgevaardigde van de Mighty Ducks of Anaheim, vertelde aan de LA Times dat de vakbond in haar laatste offer het onderste uit de kan had gehaald, inclusief een korting van 24 procent op de salarissen, maar geen loonplafond. "Ik hoop dat er last-minute vergaderingen zullen zijn, maar de bal (puck) ligt momenteel bij de eigenaren," alsdus Rucchin. " Het zou erg zijn als we geen seizoen zullen hebben."

Ondertussen zei Toronto Maple Leafs vetaraan Gary Roberts in de Toronto Sun, dat hij hoopvol was dat de lockout zijn cariere niet zal beindigen. De 38 jarige Roberts is op dagelijkse basis aan het trainen met teamgenoot Joe Niewendyk, die even oud is, om in vorm te blijven voor wanneer de lockout eindigd.
"Als we het hebben over geen hockey tot de volgende januari, en dat is wat sommigen zeggen, wordt ik 40 in 2006 en Joe in september van dat jaar, zou het kunnen zijn dat dat het laatste halve seizoen voor ons kan zijn," vertelde Roberts aan de krant."Het enige wat k weet is dat ik nog terug zal komen, ik heb mijn laatste wedstrijd nog niet gespeeld! Dat is zeker! Joe denkt er het zelfde over, we zijn allebei absoluut nog niet klaar om te stoppen!"

Op het eise won Canada haar eerste gouden medaille op de junior kampioenschappen sinds 1997. Ze versloegen Rusland met 6-1.
De Canadese, die met 12 spelers van het team dat vorig jaar 2e werd speelden, kwamen na 51 seconden al op voorsprong door een goals van Ryan Getzlaf. Danny Syvret verdubbelde de voorsprong na 8 minuten, voordat de Russen door een goal van Alexei Emelin weer terug kwamen naar 2-1 in de zelfde periode. Dichterbij zou Rusland niet meer komen, omdat Canada vier onbeantwoorde goals scoorde, om de ruimste gouden medaille overwinning te noteren sinds het toernooi in deze vorm gespeeld wordt.
Jeff Carter scoorde zijn zevende van het toernooi na 3:33 in de tweede periode, waardoor de Russen hun goalie, anton Khodobin, die op 8 schoten maar 3 reddingen klaar had, te wisselen voor Andrei Kuznetsov. Kuznetsov deed het niet veel beter, hij liet pucks door van Patrice Bergeron, die ook tot MVP van het toernooi uitgeroepen werd, Anthony Stewert en Dion Phaneuf, die weer tot top verdediger werd uitgeroepen. Deze goals vielen ook nog in de tweede periode.
Canada had een indrukwekkend doelsaldo van 41 voor en 7 tegen in 6 wedstrijden!
De USA bleef in dit toernooi met lege handen achter, nadat ze met 3-2 in OT verloren van Tsjechie, die dus beslag legden op de bronzen medaille. Petr Vrana scoorde in de exta tijd na 2:38 waardoor de Tsjechen hun eerste medaille sinds 2001 wonnen. Goalkeeper Merek Schwarz, die uitgeroepen is tot beste goalie van het toernooi, maakte vier van zijn 33 reddingen in OT.

De goeie oude tijd

In zijn kruistocht naar het shutout record had Brian Boucher 26 reddingen nodig om zijn derde op rij te noteren. Via drie assists van Branko Radivojevic won Phoenix ook nog met 3-0 van de Carolina Hurricanes.
Boucher had in de eerste twee periodes beide 9 schoten tegen en in de derde 8, waardoor hij de eerste Coyote goalie die drie shutouts op rij noteerde sinds Nikolai Khabibulin dat deed in maart 1997. Hij zou nog twee shutouts behalen waardoor hij de eerste goalie in het moderne tijdperk van de NHL zou worden die vijf wedstrijden achter elkaar zijn doel schoon zou houden.

Teemu Selanne en Milan Hejduk scoorde power-play goals in de tweede periode en Philippe Sauve stopte 25 schoten waardoor de Colorado Avalanche met 3-1 de Minnesota Wild versloegen. Dit was hun derde overwinning op rij!
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.