Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Is een verkort seizoen nog de moeite waard?
 Ja
 Nee
 
Lockout Log 4-1-2005
04/01/2005 - De lockout duurt al weer 109 dagen. Geplande wedstrijden voor vandaag: Nasville @ Washington San Jose @ Calgary Chicago @ Buffalo Anaheim @ NY Rangers In totaal zijn er nu al 847 wedstrijden uitgesteld.

Nieuws van de dag

Terwijl de lockout door gaat, kunnen hockey fans uitzien naar een droomfinale in de junior kampioenschappen. Canada is voor de vierde op een volgende keer in de finale, maar zoekt naar haar eerste overwinning sinds 1997
Na een 3-1 overwinning op Tsjechie afgelopen zondag, stuiten ze nu op Rusland, die de USA versloegen in de andere halve finale.
Rusland heeft Canada in 2002 en 2003 ook al van de titel beroofd. Afgelopen jaar won de USA, maar dit Canadese team is een van de beste van de afgelopen jaren, met een doelsaldo van 32 voor en 5 tegen in het poule-gedeelte van het toernooi.

De VS zal tegen Tsjechie om de bronzen plak gaan strijden.

Nick Boynton, verdediger van de Boston Bruins heeft het tot nu toe goed volgenhouden zonder werk, maar maakt zich nu toch wel zorgen over de toekomst.
"Ik dacht echt dat het laatste bod van de spelers goed zou vallen bij de eigenaren...Ik dacht dat we weer zouden spelen." Vertelde Boynton aan de Boston Globe. "Ik was thuis toen ik van het bod hoorde en ik begon meteen mijn spullen te pakken om naar Boston te gaan wen wat ijs te zoeken om te beginnen met schaatsen. Het heeft dus niet zo mogen zijn en ik was erg geschokt. De eigenaren willen een salary cap en het is hun recht, denk ik. Ik had echt niet verwacht dat het zo lang zou duren!"
Boynton gaf toe dat het een mentale tik voor hem was.
"De eerste helft van het jaar vond ik het wel fijn om dingen te doen waar ik normaal in die tijd van het jaar niet aan toe kwam." zei hij. "Ik bracht Thanksgiving thuis door met mijn familie. Nu lijkt het er op dat de rest van het seizoen ook opgegeven wordt en begint het thuiszitten met te storen."Alex Auld stopte een penalty shot van Jarome Iginla en de de Vancouver Canucks scoorden drie goals in de tweede periode om een 3-1 overwinning op de Flames neer te zetten.
In wat pas zijn vierde wedstrijd van het seizoen was, had Auld niet veel moeite om Iggy van het scorebord af te houden. Tijdens de penaltyshot bleef hij gewoon staan en zag hij Iggy de controle over de puck verliezen in een deke. Ook een shorthanded brakeaway was niet aan hem besteed: Iginla speelde de puck over het net met nog 8 minuten te gaan in de tweede periode.

Brendan Shanahan en Kirk Maltby scoorden in de derde periode en Manny Legace stopte 31 schoten, waardoor de Detroit Red Wings met 3-1 van de Anaheim Mighty Ducks wonnen, hun derde op rij.

Roberto Luongo maakte 42 reddingen voor zijn derde shutout van het seizoen en Stephen Weiss scoorde de enige goal in de 1-0 overwinning van de Florida Panther op de Columbus Blue Jackets.
Luongo stopte 12 schoten in de eerste periode, 14 in de tweede en 16 in de derde voor zijn 19e shutout in zijn carriere. Voor de 10e keer dit seizoen har hij minstens 40 schoten tegen en het was zijn tweede 1-0 overwinning in drie weken.
Weiss, die sinds 17 december niet had gescoord, schoot vanaf de binnenrand van de rechter faceoff circle langs goaly Merc Denis 2:57 in de tweede periode. Ihet aws zijn 9e goal van het seizoen en zijn tweede game-winner.

Richard Zednik had een goal en een assist, waardoor de Montreal Canadiens hun ongeslagen status naar drie wedstrijden uitbreidden. Ze wonnen met 5-1 van de Atlanta Trashers.
Tijdens een powerplay duwde Zednik een backhander net onder keeper Byron Dafie door voor een 2-0 voorspring, nar 8:35 in de wedstrijd. Er was een video herhaling nodig om de goal goed te keuren.
De Canadiens, die terug waren van een 1-1-1-1 road trip, kwamen op voorsprong toen Jan Bulis al na 1:44 zijn 8e goal scoorde.

Tomas Vokoun ging naar de eerste plaats op de lijst van all-time overwinningen van de Nashville Predators en hielp hen aan hun eerste thuisoverwinning ooit op de New Jersey Devils.
Het koste hem 38 reddingen om zijn 82e overwinning in de wacht te slepen en David Legwand moest daarvoor twee maal scoren, om zo met 3-2 van de Devils, die een slechte periode door maken, te winnen. In zijn 19e wedstrijd op rij, en zijn 241e in totaal, om voormalige Devil Mike Dunham te passeren. Dunham had 81 overwinningen in 217 wedstrijden voor Nashville.

Daniel Alfredsson scoorde twee maal in 6 minuten tijd in de derde periode, waar door de Ottawa Senators hun ongeslagen periode tot een seizoens record van 9 speelden. Ze wonnen met 5-2 van Washington.

Jussi Markkanen haalde ook een record: met 40 reddingen waren er dat zijn meeste in een wedstrijd ooit. Bij die 40 hoort ook nog een penalty shot. Petr Nedved scoorde voor de tweede wedstrijd op rij, waardoor de New York Rangers met 4-1 de Pittsburg Penguins overklasten.
Markkaen haalde Eric Meloche onderuit in de tweede periode. De puck ging wel het net in, maar de goal werd niet toegekend omdat Meloche het net omver duwde in zijn val. Markkanen stopte daarna de penalty shot met zijn linker pad.

Fredrik Modin scoorde een natural hat trick, door zijn eerste drie goals in bijna een maand te scoren en Brad Richards assisteerde hem daar drie maal bij. Hierdoor wonnen de Tampa Bay Lighting, na drie verliezen op rij, wer eens een keer. 6-1 Op de Philadelphia Flyers.
Na 13 wedstrijden, sinds 6 december, niet meer gescoord te hebben, maakte Modin de gelijk maker (1-1) in de eerste periode, waarna hij na 75 seconden in de tweede Tampa voor goed op voorsprong zetten net een powerplay goal. Minder dan 3 1/2 minuut later scoorde hij de tweede hat trick van zijn cariere, door de puck tussen de pads an Robert Esche door te schuiven.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.