Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Is een verkort seizoen nog de moeite waard?
 Ja
 Nee
 
Lockout log 3-1-2005
03/01/2005 - Na een korte periode van afwezigheid, ik was op wintersport in Zell Am See, alwaar ik ook EKZ Die Eisbaren tegen de Dornberg Pittbulls (7-4) heb mogen aanschouwen, is de lockout log weer terug.

3 Januari 2005
De lockout duurt nu al 109 dagen. Er zouden op 2 januari eigenlijk 7 wedstrijden gespeeld worden. In totaal zijn er al 840 wedstrijden (tot aan 16 februari) geannuleerd!

De vorige lockout duurde 103 dagen, dus toen waren ze al weer aan het spelen...

Het nieuws van de dag

Hoewel er tijdens de World Junior Hockey Championships duidelijk hoopvol gekeken kon worden naar de toekomst van de sport, lijkt het voor de korte termijn van de NHL steeds erger te worden.

Terwijl dit seizoen al zo goed als zeker opgegeven kan worden, sprak Wayne Gratzky in een persconferenie op het toernooi zijn vrees uit voor het volgende seizoen!

"Als er de komende dagen geen overeenkomst zal zijn, ben ik bang dat we tegen een staking van een jaar, misschien wel anderhalf of twee aankijken, in plaats van de drie maanden die indereen in september verwachtte," aldus Gretzky. "Het zal dan nog erg lang kunnen duren voordat de NHL weer aan de gang gaat!"
Gretzky, een van de eigenaren van de Phoenix Coyotes ontzenuwde ook de geruchten dat de club te koop zou zijn.

Op het ijs slaagden de USA er niet in om haar gouden medaille te verdedigen na een 7-2 verlies op Rusland in de halve finales.
De Russen kwamen vroeg op voorsprong door een powerplay goal van Enver Lisin, al na 1:58 en Alexander Ovechkin verdubbelde die voorsprong minder dan drie minuten later.

Robbie Schremp en Patrick O'Sullivan scoorde beide in de power play, waardoor het weer gelijk werd. Maar Sergei Shirokov scoorde met nog vier minuten te gaan in een turbulente eerste periode. Hij passeerde goaly Al Montoya en Rusland gaf die voorsprong niet meer weg. In de derde periode breide Rusland haar voorsprong uit. Halverwege deze periode was het Evgeni Malkin die de voorsprong weer op twee zette. Montoya, die 36 reddingen verrichtte werd uit de goal gehaald met nog drie minuten te gaan en Malkin en Ovechkin daagden het amerikaanse team en de fans uit nadat ze in het lege doel scoorden.
Met nog 1 seconde te gaan scoorde ook Mikhail Yunkov, waardoor Rusland dinsdag in de finale tegen Canada mag spelen.

Canada behaalde voor het vierde achtereenvolgende jaar de finale met een 3-1 overwinnning op Tsjechie.

Nadat Jeff Carter de Canadezen op voorsprong bracht, laat in de eerste periode, scoorde Nigel Dawes en de topscorer van het toernooi Patrice Bergeron ook nog eens twee maal in 2,5 minuut in de tweede periode om de overwinning veilig te stellen.

Marek Schwarz, de Tsjechische keeper, maakte 39 saves om zijn team nog in de race te houden, maar hij werd niet geholpen door zijn aanval, die in twee periodes niet meer dan 4 schoten afvuurden en in totaal maar 11 keer in de wedstrijd.
De Canadezen hebben de afgelopen drie finales steeds naast het goud gegrepen, inclusief 2x tegen Rusland in 2002 en 2003! 2003.

De goeie ouwe tijd

Philadephia Flyers' aanvoerder Keith Primeau brak een botje in zijn rechter hand in een 2-1 overwinning op de Florid Panthers. Hij werd geraakt dor een schot van verdediger Jay Bouwmeester, laat in de eerste periode en zou die wedstrijd niet meer spelen.

Martin Havlat van de Ottawa Senators werd voor twee wedstrijden zonder betaling geschorst, omdat hij iemand had geschopt in een wedstrijd tegen de New York Islanders, de dag ervoor.

Phoenix Coyotes goaly Brian Boucher ging door met zijn gooi naar geschiedenis op zijn 27e verjaardag. Hij scoorde zijn tweede op-een-volgende shutout in een 6-0 overwinning op de Dallas Stars. Ook zijn volgende drie tegestanders zouden niet scoren tegen Boucher, waardoor hij het langs ongeslagen bleef in de afgelopen 50 jaar!

Marc Denis moest 37 pucks tegen houden, voor zijn derde shutout van het seizoen, waardoor interim coach Gerard Gallant zijn eerste overwinning met de Columbus Blue Jackets binnen sleeptje: 2-0 op de Tampa Bay Lightning.

Ryan Smyth's goal, na 9 seconden in de 3e periode voorkwam een gelijkspel, waardoor de Edmonton Oilers met 2-1 wonnen van de Minnesota Wild, die hun record van 9 ongeslagen wedstrijden zagen stoppen..

Igor Korolev scoorde voor het eerst in bijna 13 maanden, waardoor de Chicago Blackhawks met 2-1 van de San Jose Sharks wonnen.

Peter Forsberg hielp met drie goals en Milan Hejduk en Joe Sakic scorden in 3,5 minuut in de derde periode, waardoor de Colorado Avalanche met 4-2 wonnen van de Vancouver Canucks.
Peter Forsberg set up three goals and Milan Hejduk and Joe Sakic scored in a 3 1/2-minute span of the third period as the Colorado Avalanche posted a 4-2 triumph over the Vancouver Canucks.

Kris Draper tot slot scoorde twee maal in een 4-1 overwinning van de Red Wings op Carolina.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.