Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Is een verkort seizoen nog de moeite waard?
 Ja
 Nee
 
Vader en Zoon Worldstars
17/12/2004 - Het was een vadersdroom die werkelijkheid werd. Floyd Whitney stond op doel voor de Primus Worldstars afgelopen dinsdag, en zijn zoon, Ray, vond het geweldig.

“Ik was heel erg blij voor hem, het was een mooie kans die hij kreeg na al deze jaren,” zij Ray Whitney na afloop over ze 51 jarige vader. Die de laatste 2 minuten mocht spelen in de uiteindelijke 6-1 verloren wedstrijden tegen Farjestad, en van de Zweedse top clubs.

Floyd Whitney, een politie agent uit Edmonton is al 23 jaar een oefen goalie voor de Edmonton Oilers en is dus gewend harde schoten op zich te krijgen, hij begeleidt zijn zoon tijdens de 10 wedstrijden van de Wordstars tour door Europa. Hij doet zelfs nu en dan zijn spullen aan om mee te trainen.

Coaches Marc Bergevin en Marty McSorley haalde vlak voor het einde Dominik Hasek uit het doel en plaatste Floyd er in. Hij maakte 2 reddingen, inclusief een met zijn schouder.

“Het was een enorme thrill,” zij hij. “Ik heb al eens ooit eerder voor de Oilers me moeten omkleden als een nood backup tegen Washington, maar ik heb niet mee mogen spelen.”

Martin Brodeur, die de week daar voor tegen SC Bern speelde in Zwitserland had een avondje vrij.

In de jaren 80 werd Floyd vriendjes met de Oilers, toen zij er achter kwamen dat hij een goalie was geweest in zijn jongere jaren vroegen ze hem of hij met Wayne Gretzky wou werken. Gretzky was toen herstellende van een blessure.

“Sinds dien ben ik elke training full time aanwezig,” zegt hij trots.

Toen vroeg men iets over de wedstrijd aan Brendan Shanahan, en zijn eerste commentaar was, “Het is allemaal Floyd’s fout, door hem hebben we verloren.” grapte hij.

Vervolgens voegde hij daar aan toe, “Hij maakte 2 saves. Dat was het licht puntje van de wedstrijden voor ons allemaal.”

De Primus Worldstars spelen nog 2 wedstrijden in Zweden, vervolgens nog 1 in Noorwegen en 1 in Polen. Voordat ze weer terug keer naar huis voor kerstmis.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.