Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
NHL liegt over cijfers?
14/11/2004 - Volgens het tijdschrift Forbes zoude de verliezen die de NHL leidt helemaal niet zo erg zijn als de NHL voor doet. Het financieel tijdschrift schatten een totaal verlies van alle 30 clubs op $96 miljoen dollar.

Forbes beschikt helaas niet over alle financiële gegevens van alle teams, maar meld dat de schatting redelijk precies is.

De NHL melde eerder dit jaar dat de verliezen gezamenlijk $224 miljoen dollar zou zijn. In het seizoen 2002-03 melde de NHL een verlies van $273 miljoen dollar, Forbes meldt dat het seizoen een verlies van $123 miljoen dollar zou zijn geweest.

Hoe komt het toch dat er zulke verschillen zijn? Forbes melde dat verschillende NHL teams niet alle inkomsten bij elkaar optellen. Een voorbeeld is dat de NHL slechts de helft van de $17 miljoen dollar die de New York Islanders kregen voor televisie rechten gerekend als inkomsten.

De NHL is niet onder de indruk van het artikel.

“Het artikel uit Forbes is onnauwkeurig en is in groten lijnen niet gebaseerd op de werkelijke informatie die nodig is om de verliezen te berekenen, aldus Bill Daly vice voorzitter van de NHL. Onzorgvuldige journalistiek noemde Daly het.”

De NHLPA reageerde ook nog op het artikel van Forbes, en vindt ook dat de NHL meer inzagen moet geven over de financiële gegevens.

De NHL blijft achter hun eigen cijfers staan en het bureau dat de berekeningen heeft gedaan voor de bond in 2002-03.

Het blad melde er ook bij dat de Toronto Maple Leafs de meeste inkomst hadden in de NHL, de club maakte een winst van $14.1 miljoen dollar, de Minnesota Wild waren 2de met $11.5 miljoen. De Canadiens kwamen op een 5de plaats met $7.5 miljoen en de Edmonton Oilers zoude volgens Forbes als 7de geëindigd zijn met $3.3 miljoen dollar.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.