Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Lockout Log 29-10
29/10/2004 - Weer eens een lockout log. Vandaag oud en nieuws over een verdeelde NHLPA, Markus Naslund die misschien helemaal niet meer zal spelen, Brad Ference die nu paturain zit te eten, veel shutouts, en een nummer 33 dag in Colorado nu echt heilig is.

De lockout is nu al weer 43 dagen bezig. Vandaag zouden er eigenlijk 7 wedstrijden gespeeld worden. In totaal zijn er al weer 403 wedstrijden geannuleerd.

Nieuws van de Dag

Wederom geen onderhandelingen of vooruitzichten daarop. Toch zijn er barstjes te ontdekken in het schild van de spelers vakbond.

Tijdens een radio interview op Fan 960 in Calgary afgelopen woensdag zei Flames verdediger Mike Commodore, dat hij bereid was een salary cap te accepteren, indien dat het einde van de lockout zou betekenen. Een dag later deelde Norris Trophy winnaar Scott Niedermayer het tegengestelde mede, toen hij in Vancouver te horen was op Team 1040.
Ondertussen zegt Mike Ribeiro dat hij verkeerd geciteerd was in "Le Journal de Montreal" eerder deze week. De krant melde dat Ribeiro zei dat een salary cap niet slecht zou zijn en dan conctracten van $11 miljoen belachelijk zijn. Echter op Canada's RDS TV melde Ribeiro afgelopen donderdag dat hij niet voor een cap is en dat het bericht van de krant totale onzin was.
Aanvoerder van de Vancouver Canucks, Markus Naslund, vertelde op de website van "Sportsnet of Canada" dat hij misschien voor goed terug zou keren naar zijn geboorteland Zweden, indien de lockout het hele seizoen 2004-05 zou wegvagen. Hij zit momenteel in het laatste jaar van een driejarig contract dat $15miljoen waard is.

Waar zijn ze nu?

Slechts een NHL speler tekende donderdag in Europa en we Brad Ference van de Phoenix Coyotes. Hij speelt nu voor Morzine-Avoriaz in Frankrijk.
Ference is de 232e speler die zijn geluk gaat zoeken aan de andere kant van de oceaan.

De goeie ouwe tijd

De St. Louis Blues verlengden het contract van algemeen manager Larry Pleau tot het einde van seizoen 2006-07. Pleau werd te 10e directeur in de geschiedenis van de club, in 1997 en hielp de Blues in 1999-2000 aan de Presidents' Trophy.

De Toronto Maple Leafs contracteerden centrumspeler Clarke Wilm en verdediger Karel Pilar en wees hun toe aan St. John's van de AHL.

De New York Rangers maakten bekend dat Pascal Rheaume, centrumspeler, twee tot vier weken zal missen met een knieblessure die hij de dag ervoor in een 3-1 verlies tegen de San Jose Sharks opliep,

Felix Potvin hield 23 pucks tegen om de 29 shutout van zijn NHL carriere te veroveren. De Boston Buins wonnen hun 6e uitwedstrijd op rij, dit keer van de Montreal Canadians; 2-0.

Josef Vasicek behaalde de eerste hattrick van zijn carriere en Kevin Weeks kreeg dankzij 28 reddingen een shutout in Carolina's 3-0 overwinning op de Sharks.

Nog een shutout, deze keer van Martin Brodeur, hij stopte 25 pucks en kreeg zijn 65e van zijn carriere in een 4-0 overwinning van de New Jersey Devils op de New York Islanders.

En ook voor de Blues was het prijs, doelman Brent Johnson voorkwam 26 doelpunten om zo zijn 12e shutout te behalen in een 1-0 overwinning op de Nashville Predators.

Een doelman die al veel shutouts op zijn naam heeft staan is Patrick Roy. Op de avond dat zijn nummer 33 in de nokken van de Pepsi Center gehangen werd, na een indrukwekkende ceremony, won zijn voormalig team, de Colorado Avalanche met 4-2 van de Flames.

Dankzij de Vancouver Canucks en Markus Naslund (2 goals en dito assists) hebben de Columbus Blue Jackets nu al weer 5 wedstrijden op rij verloren, dit keer met 6-3.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.