Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Lockout Log 22-10
22/10/2004 - Vandaag oud en nieuws over de Flyers, Roman Turek, Eric Lindros, Todd Fodoruk, Scott Mellanby, Brent Sutter, de World Hockey Association, Craig Hartsburg en vele anderen...

Totaal aantal dagen: 36
Geplande wedstrijden vandaag: 10
Totaal geannuleerde wedstrijden: 355
Laatste lockout: 1994 (103 dagen)


Nieuws van de dag


Terwijl het arbeidsfront wederom stil bleef, was er voldoende geluid uit de rest van de hockey wereld.

De Philadelphia Flyers hebben assistent Craig Hartsburg's contract ontbonden, zodat hij coach kan worden bij de Sault Ste Marie Greyhounds in de Ontario Hockey League. "We hebben de Grayhounds toestemming gekregen om met Craig te praten en Craig op zijn beurt had toestemming om de baan te accepteren indien hij dat zou willen," aldus GM Bob Clarke." Hij volede op dit punt, met wat er allemaal gebeurt in de NHL en in zijn eigen carriere, dat dit de beste optie voor hem was...We wensen hem het beste." Hartsburg, die als coach en technisch directeur voor Sault Ste Marie werkte in 2001-02, bracht de afgelopen twee seisoenen door bij Philly door, nadat hij in van 1990 tot 1994 daar ook assistent was. Als NHL verdediger heeft hij 10 seizoenen gespeeld bij de North Stars en na zijn spelerspensioen in 1989 was hij assisten in Minnesota en zette hij als coach bij Chicago en Anaheim 184-190-69 als cijfers neer.

De New York Rangers maakten bekend dat zij fans helpen om de lockout door te komen door 11 wedstrijden uit het seizoen 1993-94 uti te zenden op MSG Network, inclusief hun overwinning op de Vancouver Canucks in game 7 de Stanley Cup Finals, op 31 december.

De WHA (World Hockey Association) leeft nog steeds. Een investering van een groep, geleid door zakenman William Smith uit Toronto, hebben overeenstemming bereikt om de trademarks van de league te kopen en zullen het hoofdkwartier van Niagara Falls naar de "Queen City" verplaatsen.
Smith kon niet voorspellen wanneer het WHA seizoen zou beginnen. "Ons plan is om zo snel mogelijk ons nieuwe team te veramelen en beslissen of er tijd is om eind 2004 begin 2005 iets neer te zetten," aldus Smith. "Als we merken dat er niet genoeg arena's voor handen zijn hebben we 11 maanden om ons voor te bereiden op een seizoen dan in oktober 2005 begint

De WHL (Western Hockey League) heeft gemeld dat Brent Sutter Team WHL zal coachen in 2004 tijdens de Canadian Hockey League Canada - Rusland series. Naast een Russische delegatie en spelers van de WHL zullen ook de Quebec Major Junior Hockey League en de Ontario Hockey league deelnemen.


Waar zijn ze nu?

Veteraan Scott Mellanby, die in de zomer bij de Atlanta Trashers tekende zal als assistent coach aan de slag gaan bij de Missouri River Otters van de Uniter Hockey League voor het eerste deel van het seizoen.
"Ik ben erg blij dat ik de River Otters kan helpen," zei Mellanby. "Ik zal er zijn om de jongens advies te geven en een aantal belangerijke dingen eruit te halen waar ze aan kunnen werken. Ik zal een extra paar ogen en oren zijn die ze kunnen gebruiken als een klankbord."

Tough Guy Todd Fedoruk tekende een conctract bij de Philadelphia Phantoms, de AHL partner van de Flyers. Fedoruk is geen vreemde bij de Phantoms, hij heeft als 42 wedstrijden gepeeld in delen van de afgelopen vier seizoenen.
"I ben 25 jaar oud en ik ben een jonge speler in de NHL. Ik moet spelen om beter te worden," zei hij. "Ik ben nog steeds eigendom van de Flyers en we geloven er beide in dat spelen het beste is wat ik kan doen. Ik woon hier het hele jaar, dus waarom zou ik ze hier dan niet kunnen helpen en een kans krijgen om te spelen?"

Het totaal van spelers dat in Europa is gaan spelen is toegenomen tot 213, daar 5 spelers in het vliegtuig gestapt zijn en de oceaan over vlogen.

Brian Boucher, goalie van de Coyotes, is bij HV71 Jonkoping, in Zweden, gaan spelen. Zijn teamgenoot uit Phoenix, David Tanabe, heeft een overeenkomst getekend met Rapperswil-Jona, Zwitserland. Rusland Salei, van de Mighty Ducks of Anaheim, is terug gekeerd naar zijn geboorte land Rusland, hij tekende bij AK Bars Kazen en Jaroslav Modry, van de Trashers, is van Atlanta naar Tsjechie overgevlogen om bij Liberec in zijn geboorte land te spelen.

Brian Campbell, verdediger van de Buffalo Sabres, maakt het quintet compleet, door bij Jokerit in Finland te spelen. Campbell is de tweede speler in evenzoveel dagen die naar Finland vertrekt, eerder tekende Saku Koivu bij TPS Turku.

De goeie ouwe tijd

De Rangers maakten bekend dat superster Eric Lindros een breuk heeft opgelopen waar de shouder en het sleutelbeen de borstkas raken en twee tot vier weken zal missen. Lindros die de blessure een dag eerder op toen hij viel nadat hij gehaakt was door verdediger Mike van Ryn in de 3-1 overwinning op de Florida Panthers.

Volgens de Colorado Avalanche zal Marek Svatos een operatie aan de linkerschouder ondergaan, laater in de maand. Svatos, die zijn schouder deels ontwrichtte tegen de St Louis Blues op 12 Oktober, zal voor onbepaalde tijd uit de roulatie zijn.

De Clagary Flames deelden mede dat Roman Turek een knieband in zijn rechter knie heeft gescheurd en een maand zal missen. De keeper blesseerde zich toen hij een redding maakte drie dagen eerder in een 2-0 verlies tegen de Sabres.

De Maple Leafs Gardens in Toronto was verkocht aan Loblaw Properties Limited, de grootste voedsel distributeur in Canada. De voormalige thuis basis in de Leafs zal vervangen worden door een winkel die in 2005 zou moeten openen.

Atlanta's Ilya Kovalchuk is benoemd tot aanvallende speler van de week, nadat hij in vijf wedstrijden evenzoveel goals en twee assists noteerde. Goalie Rick DiPietro van de New York Islanders ontving de eer van verderdigende speler van de week, nadat hij 2-0-1 was in drie wedstrijden met een 0.83 GAA.

Verdediger Pavel Kubina scoorde een shorthanded goal in OT waardoor hij de Lighting met 3-2 langs de Trashers schoot.

Joe Thorton en Glen murray hadden ieder drie assists waardoor de Boston Bruins hun ongeslagen status verlengden met een 4-1 overwinning op Colorado.

Martin Gerber maakte 34 reddingen, waardoor hij de tweede shutout van zijn carriere haalde, in een 2-0 overwinning van de Ducks op de San Jose Sharks.

Roman Cechmanek revancheerde zich op zij oude team in een shutout waar hij 22 reddingen voor moest verrichten. De LA Kings wonnen met 4-0 van de Flyers.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.