Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Lockout Log 17-10
17/10/2004 - Vandaag veel oud en weinig nieuws over onder andere Pascal Leclaire, Teemu Sellane, Arthurs Irbe en Rick Nash


Totaal aantal dagen: 31
Officeel aantal wedstrijden op de agenda: 13
Totaal geannuleerde wedstrijden: 214
Laatste Lockout: 1994 (103 dagen)


Nieuws van de dag!


De NHL lockout bereikte zaterdag het punt van 1 maand en er is weinig reden voor optimisme. Zowel de league als de NHLPA hebben niets te melden gehad.

De bezoekersaantallen van de AHL zijn flink gestegen dankzij het ontbreken van NHL wedstrijden. De Edmonton Road Runners wonnen met 3-2 van de Hamilton Bulldogs afgelopen vrijdag, onder het toeziend ook van 16.001 fans, in Rexall Place, het stadion van de Oilers. Vier teams trokken meer dan 9.700 bezoekers en zes van de elf wedstrijden hadden meer dan 8.000 toeschouwers.

Niet alle NHL arenas bleven hockeyloos op zaterdag. De Milwaukee Admirals, de top partner van de Nashville Predators, waren de gastheer van de Rochester Americans in de Gaylord Entertainment Center in een gewone competitie wedstrijd voor de AHL.

Waar zijn ze nu?

Zach Parise, de 17e keus in de 2003 draft en de zoon van ex-NHL-speler J.P. Parise, scoorde de eerste goal van zijn cariere en had een assist op een andere goal, waardoor de Albany River Rats met 6-2 van de Binghamton Senators wonnen.

Pascal Leclaire stopte 28 schoten om zo zijn team, de Syracuse Crunch, naar een 3-0 overwinning op de St. John's Maple Leafs te leiden. Leclaire, die als 8e gekozen was door Columbus in de 2001 draft, heeft vorig seizoen twee wedstrijden voor de Blue Jackets gespeeld.

De goeie ouwe tijd

Nadat hij twee jaar eerder de Carolina Hurricanse naar haar eerste deelname in de Stanley Cup Finales had gehopen, was goalie Arturs Irbe vorig jaar op deze dag naar de Minors gestuurd. Hij ging in de ECHL spelen voor de Johnstown Chiefs. Irbe, die niet in een van de eerste drie wedstrijden van het seizoen had gespeeld, had het seizoen ervoor slechter cijfers gescoord: 7-24-2 en een GAA van 3.18, alvorens in 2002-03 naar de AHL gedegradeerd te worden.

Nikolai Khabibulin stopte 20 schoten tegen zijn voormalige werkgever en Martin St Louis scoorde de go-ahead goals in een 5-1 overwinning over de Phoenix Coyotes. Mike Johnson scoorde zijn 100e goal voor Phoenix, die helaas niet voor de vierde keer op rij konden winnen.

Rick Nash, de top pick in de draft van 2002 scoorde een power-play goal en een assist in de 2-1 overwinning van Columbus op Chicago.. Deze overwinning bezorgde de Blue Jackets de beste seizoens opening ooit door 3 overwinningen en 1 verlies te inkasseren.

Teemu Selanne scoorde zijn eerste goals voor Colorado en rookie John-Michael Liles scoorde de eerste van zijn NHL carriere in een 5-2 overwinning van de Avalanche op de Minnesota Wild.

Ray Whitney scoorde met nog maar 66 seconde te gaan de 3-2 in Detroit's overwinning op de Vancouver Canucks. Het was zijn eerste goal voor de Red Wings.

© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.