Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Lockout Log 15-10
15/10/2004 - Vandaag oud en dit keer ook nieuws over onder andere Chris Chelios, de Hurricanes, Butch Goring, Mike Commedore, Daniel Briere, Dany Heatley, Pavel Brendl, Mike Grier en Jamie McLennan.

Totaal aantal dagen: 29
Officieel op de agenda: 5 wedstijden
Vandaag geannuleerd: 9
Totaal geannuleerd: 195
Laatste lockout: 1994 (103 dagen)


Nieuws van de dag!


Terwijl geen van beide partijen aan het arbeidsfront een stem lied horen vandaag, zijn er wel 9 wedstrijden, die gepland waren op 11 november, geannuleerd. De NHL heeft teams toegestaan om wedstrijden maximaal 30 dagen voor de officiele datum te annuleren.

Op wat eigenlijk de tweede speeldag van het seizoen zou zijn, zijn er vijf wedstrijden, waaronder de thuis opener van de Carolina Hurricanes, niet gespeeld. Echter, seizoenskaarthouders in Raleigh hadden wel een kans om aanwezig te zijn in de RBC Center, alwaar eigenaar van de Hurricanes, Peter Karmanos, en NHL comissioner Gary Bettman een open vergadering hielden. Bettman stelde de fans gerust door te verklaren dat de league geen plannen heeft om de Hurricanes, of enige andere club, uit de league te schrappen.

Drievoudig Norris Trophy winaar Chris Chelios is woensdag aan zijn bobslee carriere begonnen. Hij deed drie runs met Jean Racine, Olympisch deelnemer voor de USA in 2002 in Lake Placid. Chelios hoopt in 2006 in Turijn, Griekenland te kunnen vertegenwoordigen. Chelios, die voor de lockout een unrestricted free agent was, is een drievoudige deelnemer aan de OS, maar dan met het hockey team van de USA en hij was aanvoerder in de WCOH afgelopen maand.

Duitsland is een soort van tweede thuisland geworden voor voormalig NHL coach Butch Goring.
Goring, die de Boston Bruins en de New Yors Islanders leidde, nadat hij zelf als speler vier Stanley Cups won, is eerder deze week benoemd tot coach van de DEG Metro Stars. Hij coachte al eerder de Frankfurt Lions en leidde de Krefeld Pinguine naar hun eerste DEL kampioenschap in 2003.

De NHL kondigde aan dat ze Ijshockey equipment zullen doneren aan de Killer Bee Foundation, een non-profit organisatie in Hidalgo, Texas, die kinderen in delen van Texas en Mexico de kans geven om hockey te spelen. Het fonds organiseerd ook jeugd hockey leagues en reis teams verbonden aan USA Hockey.

Waar zijn ze nu?

In plaats van de oceaan over te steken, is Mike Commedore op weg naar New England.
Het lid van de Calgary Flames tijdens hun onwaarschijnlijke run naar de Stanley Cup Finals afgelopen seizoen, heeft een contract afgesloten bij de Lowell Lock Monsters van de AHL. De verdediger, die afgelopen zomer zijn contraf bij de Flames heeft verlengd, zal op zijn vroegst volgend weekend voor Lowell gaan spelen.

Twee andere spelers hebben wel voor Europa gekozen. Dany Heatley van de Trashers en Daniel Briere van de Sabres hebben contracten afgesloten met SC Bern in Zwitserland.
Heatley had 13 goals en 12 assists in 31 wedstrijden afgelopen seizoen, nadat hij was hersteld van blessures die het gevolg waren van een auto ongeluk op 29 september 2003, waarbij teamgenoot Dan Snyder om het leven kwam. Briere keert terug naar Zwitserland na een korte onderbreking vanwege persoonlijke redenen.

Pavel Brendl van de Hurricanes is van team gewisseld in zijn vaderland Tsjechie, hij is van Trinec naar Olomouc gegaan.

De goeie ouwe tijd

Mike Grier, een aanvaller van de Washington Capitals, is een wedstrijd geschorst en voor $9.066,66 geschorst, vanwege een elleboog op Robert Reichel van de Leafs, in een 2-2 gelijkspel met Toronto, een dag eerder.

De Florida Panthers plaatsten aanvaller Valeri bure op de blessurelijst met een liesblessure en haalden Petr Taticek, de negende keus in de 2002 draf, naar het team.

De Chicago Blackhawks meldden dat Alexei Zhamnov een rugoperatie zou ondergaan, waardoor hij op zijn minst 6 weken uit de roulatie zou blijven.

Donald Brashear en Radovan Somik van de Philadelphia Flyers liepen beide knieblessures op tijdens de training. Brashear scheurde zijn linker kniebanden en Somik had last van zijn meniscus.

Jamie McLennan maakte 19 reddingen waardoor hij de 10e shutout van zijn carriere noteerde in een 1-0 overwinning van de Flames over de Oilers.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.