» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Liegt de NHL over haar cijfers?
 Ja
 Nee
 Weet het niet
 
Lockout Log 8-10
08/10/2004 - Vandaag oud en nieuws over Ziggy Palffy, Adam Deadmarsh, Jason Allison Alex Tanguay, Richard Zednik, Schorsingen in de QMJHL, de Tampa Bay Lightning, Doug Gilmour en vele anderen.


Totaal aantal dagen: 22
Vandaag geannuleerde wedstrijden: 26
Totaal aantal geannuleerde wedstrijden: 49
Laatste lockout: 1994 (103 dagen)

Nieuws van de dag

Terwijl de hele hockey wereld nog immer wacht op een eerste vergadering tussen de NHL en de NHLPA sinds het begin van de lockout, maakte de St. Louis Blues bekend dat ze nog drie van hun thuis wedstrijden annuleren, waardoor hun totaal op zes komt te staan.
Terwijl het nog niet is bekend gemaakt via officiele wegen, zijn 22 andere wedstrijden op de agenda op de websites van St Louis, Boston, Minnesota en de Rangers aangegeven als geannuleerd.
Ondertussen hebben Philadelphia, Buffalo en Montreal al hun wedstrijden voor oktober van hun websites gehaald.

De Florida Panthers volharden in het maken van nieuws! Dit keer kondigden ze een samenwerkingsverband aan met de Laredo Bucks, uit de Central HOckey League. Laredo, de winnaar van de President's Cup afgelopen seizoen, voegen zich bij de San Antonio Rampage van de AHL en de Texas Wildcatters van de ECHL als partners van de Panthers.

Volgens de website van "the Sports
According to the Sportsnet of Canada" hebben de Hamilton Bulldogs uit de AHL een eenjarig contract aangeboden aan ex-NHL ster Doug Gilmour, die sinds 2002-03 niet meer gespeeld heeft.
Gilmour, die last had van een knieblessure toen hij dat seizoen voor Toronto speelde, heeft het aanbod echter afgewezen.

De Sunshine Netword zal proberen om de Tampa fans warm te houden voor hockey, door het uitzenden van de laatste 8 play-off overwinningen van de Lightning, eindigend met het binnen halen van de Stanley Cup in game 7 tegen Calgary.
De uitzendingen zullen 26 oktober beginnen met Tampa's 3-1 overwining op Philly, in de eerste wedstrijd van de Eastern Conference finals. De Laatste wedstrijd zal 9 december uitgezonden worden.

Twee spelers in de Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) zijn zwaar gestrafd voor verschillende incidenten in een wedstrijd op 1 oktober jl. Frederik Cabana, van de Halifax Mooseheads kreeg een schorsing van 8 wedstrijden en Alexandre Vachon van de Rimouski Oceanic mag 4 wedstrijden niet meer spelen.
Cabana is geschorst voor een "knie-op-knie" hit op Sidney Crosby, die voor Rimouski speeld en waarschijnlijk de top pick is in de 2005 NHL Draft. Vachon, die al een wedstrijd geschorst was voor het starten van een gevecht met Petr Vrana, kreeg er nog eens drie bij nadat het incident nader bekeken was door Hoofd Strafzaken Maurice Filion.

Waar zijn ze nu?

Er zijn weer twee Europeanen bij; Alex Tanguay en Richard Zednik zijn ook de oceaan overgestoken om hun geluk op ons continent te beproeven. Het totaal staat nu dus op 194.

Tanguay tekende bij Lugano in Zwitserland, terwijl Zednik naar geboorteland Slowakije gaat, om voor Zvolen te gaan spelen.

Twee andere spelers kregen een transer. Radovan Somik ging van Martin in Slowakije naar Vsetin in Tsjechie en Ziggy Palffy wisselde Slavia Prague uit Tsjechie in voor Skalica in Slowakije.

De goeie ouwe tijd!

Dany Heatley, superster van de Atlanta Trashers, onderging een succesvolle operatie om zijn kniebanden te repareren, die hij in het auto ongeluk, waarbij teamgenoot Dan Snyder om het leven kwam, scheurde

De Columbus Blue Jackets plaatsten Geoff Sanderson op de geblesseerdenlijst met een schouderblessure. Sanderson, die het team in 2002-03 aanvoerde met 34 goals, liep de blessure op tijdens het trainingskamp en miste alle wedstrijden in het voorseizoen.

De LA Kings voerden een groot aantal veranderingen door. Ze plaatsten Jared Aulin, Michael Cammalleri, Aaron Miller en Brad Norton op de geblesseerden lijst, terwijl ze Maxim Kuznetsov schorsten omdat hij zich niet op het trainingskamp heeft gemeld.
The Los Angeles Kings made a number of moves, placing centers Jared Aulin and Michael Cammalleri and defensemen Aaron Miller and Brad Norton on injured reserve while suspending defenseman Maxim Kuznetsov for failing to report to training camp.
Ze kozen er ook voor om Jason Allison en Adam Deadmarsh uit het team te houden, omdat beide nog moesten herstellen van een hersenschudding.
The Kings also elected to keep center Jason Allison and right wing Adam Deadmarsh off the roster as both continued to recover from concussions.

© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.