» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Liegt de NHL over haar cijfers?
 Ja
 Nee
 Weet het niet
 
Lockout Log 7-10
07/10/2004 - Vandaag oud en nieuws over onder andere Marc-Andre Fleury, Nathan Horton, Eric Staal, Janne Niinimaa en Adam Mair

Totaal aantal dagen: 21
Vandaag geannuleerde wedstrijden: 0
Totaal aantal geannuleerd: 23
Laatste Lockout: 1994 (103 dagen)

Nieuws van de dag

Een doodse stilte van zowel de league als de spelers vakbond over onderhandelingen of het ontbreken ervan. Geen enkel team annuleerde een wedstrijd, de verwachting is dat het gehele oktober programma geschrapt wordt.

Terwijl de meeste NHL spelers andere baantjes aan het zoeken zijn, vond Buffalo Sabres aanvaller Adam Mair problemen in zijn woonplaats Hamilton, Ontario.
Volgens het Buffalo News is Mair dinsdag ochtend vroeg gearresteerd nadat hij betrokken is geweest in een kroeggevecht in Hamilton. Nadat hij gevraagd was om de Lazy Flaming, zo heet de kroeg, te verlaten sloeg hij de barman op zijn gezicht, waarbij deze zijn lip scheurde.
Mair, 25, is ter plekke gearresteerd en was aangeklaagd voor de laagste vorm van mishandeling. Hij is zonder borg vrijgelaten en zal op een later tijdstip voor de rechtbank moeten verschijnen.

Fans van de Florida Panthers zullen het niet helemaal zonder hun favoriete club hoeven te doen. Fox Sports Net Florida kondigede namelijk aan dat het per week twee klassieke Panther wedstrijden zal uitzenden, te beginnen op dinsdag 12 oktober.

Panthers televisie analyst Denis Potvin zal de uitzendingen presenteren, die zullen beginnen met Florida's 4-3 overwinningen op de Boston Bruins in de vijfde wedstrijd van de Eastern Conferece kwartfinales in 1996. De eerste sersies-winnende wedstrijd in de geschiedenis van de club.

The Pittsburgh Penguins maakten bekend dat ze gratis coaching clinics zullen houden voor een locale high school en voor amateur coachers. Deze zullen plaats vinden op 28 oktober en 3 november.
Coach Ed Olczyk zal deelnemen aan het programma, met de hulp van Derek Schooley, coach van de Robert Morris Universiteit en Bob Mainhardt, coach van e Youngstown Phantoms van de North American Hockey League.

Waar zijn ze nu?

Nadat hij voor zijn nationale team verstek liet gaan is Janne Niinimaa terug in Finland. Niinimaa, die in de laatste maand van de WCOH weigerde te spelen, omdat hij niet met Coach Raimo Summanen door een deur kon, heeft een ontract getekend bij Karpat Oulu, waarmee hij de 192e speler wordt die werk heeft gevonden in Europa.

De goeie ouwe tijd!

Drie teams gaven hun eerste draft picks van de draft in 2003 een contract, zodat ze ze niet naar hun junior teams terug hoefden te sturen.

De Penguins kwamen tot een overeenkomst met Marc-Andre Fleury, die de tweede goalie in de geschiedenis van de NHL werd die als aller eerste gekozen werd in de draft. Pittsburg kreeg deze kans nadat ze de draft picks hadden geruild met Florida.

De Panters, die daardoor de derde keus kregen, selecteerde Nathan Horton, die een driejarig contract aangeboden kreeg. De 18 jarige verzamelde drie goals en een assist in vier preseason wedstrijden voor Florida.

Tussen Fleury en Horton was nog Eric Staal gekozen. Hij tekende een drie jarig contract bij de Carolina Hurricanes. De 18 jarige Staal leidde de NHL met 7 goals in het voorseizoen
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.