» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Wie steun jij?
 De Spelers
 De NHL
 Geen van beide
 
Lockout Log 6-10
06/10/2004 - Vandaag oud en nieuws over de San Jose Sharks, Steve Moore, Dany Heatley en vele anderen. Ook staan we stil bij het overleiden van Dan Snyder vorig jaar. Hij is 25 jaar jong geworden, may he rest in peace...


Totaal aantal dagen: 20
Aantal wedstrijden geannuleerd: 0
Totaal aantal wedstrijden geannuleerd: 23
Laatste lockout: 1994 - 103 dagen

Nieuws van de dag:


Het was weer een nutteloze dag betreffende de cao onderhandelingen. Het zelfde liedje als de afgelopen 23 dagen: geen nieuws over de lockout en geen geplande vergaderingen. Ook zijn er vandaag geen wedstrijden geannuleerd.
Echter in een recente vraag en antwoord sessie met de fans heeft NHL uitvoerend vise president Bill Daly gezegd dat het hem frustreerde dat hij altijd degene is die het initiatief moet nemen om vergaderingen te plannen.

"Ons doorzettingsvermogen in die zin, met conitnue tegenwerking van de vakbond, die, in op het laatste moment, met een voorstel kwam, dat nog erger was dan het voorstel dat we al 15 maanden geleden hadden afgewezen, zinnen mij niet. Het is tijd voor de vakbond om goed te kijken waar we nu staan en dan met manieren te komen om vooruit te gaan in het proces, niet achteruit. Ookal zal ik nooit uitsluiten dat wij de eerste stap zullen zetten, is het zeker niet iets wat we op het moment van plan zijn."

Er waren dus geen wedstrijden geannuleerd, maar twee teams zullen wel hockey laten zien in hun thuis arenas.
De San Jose Sharks maakten bekend dat hun AHL partner, The Cleveland Barons, op 9 november in the HP Pavilion zullen spelen tegen de Edmonton Road Runners.
Ook de Rochester Americans, de AHL partner van de Buffalo Sabers, zullen wedstrijden spelen de arena van hun grote broer. Op 5 november en 28 december zullen zij in de HSBC Arena respectievelijk tegen de Cincinnati Mighty Ducks en de Road Runners spelen. Op die dag in november zouden de Sabres eigenlijk tegen de Flyers aantreden, waardoor er in iedergeval niet vanuit gegaan hoeft te worden dat er voor die datum een nieuwe CBA is.

Ookal worden er in the Corel Centre in Ottawa voorlopig geen wedstrijden gespeeld, toch is dit stadion geopend voor publiek. Vanaf 9 october zullen er 14 sessies zijn waarin mensen voor €5 een uur op het heilige senators ijs kunnen schaatsen.

Anders hockey nieuws:

Na slechts een internationaal toernooi heeft Zinetula Bilyaletdinov (lekker om te typen) zijn baan als coach van het Russische nationale team aan de wilgen gehangen. Bilyaletdinov verving voormalig coach Viktor Tikhonov in July en leidde Rusland naar een twee gewonnen en een verloren wedstrijd in de laatste maand voordat ze van de USA verloren in de kwartfinales van de WCOH Bilyaletdinov verlied het nationale team om coach te worden van Ak Bars in de Russische SuperLeague.

Ook Sylvain Couturier heeft zijn baan opgegeven, zij het niet vrijwillig. Hij is ontslagen als coach van de Acadie-Bathurst Titan, uit de Quebec Major Junior Hockey League. Acadie-Bathurs, die tot nu toe een score van 0-7-0-2 neer zette verving Couturier door Mario Durocher.

Het slachtoffer van Todd Bertuzzi's brute woedeaanvallen vorig seizoen, Steve Moore van de Colorado Avalanche, heeft nogsteeds last van een post-concussion-syndrome en is nog niet vrijgegeven om te beginnen met schaatsen. Moore, die zoals bekend vanachter besprongen werd door Bertuzzi, op 8 maart in de wedstrijd tegen Vencouver, is hersteld van een gebroken nek, maar heeft nog steeds last van duizeligheid. Zijn agent, Larry Kelly, vertelde de Denver Post dat Moore nog steeds aan het revalideren is, maar voorlopig de schaatsen nog even in de kast zal laten.

Waar zijn ze nu?

Doordat er weer een NHL duo naar Europa is vertrokken staat het aantal spelers dat naar een ander continent gegaan zijn nu op 191.
Dit maar zijn stanley cup winnaar Fredrik Modin en San Jose verdediger Rob Davison de gelukkigen. Modin tekende bij Timra in Zweden, terwijl Davison naar Groot Brittanie is vertrokken om voor de Cardiff Devils te spelen.

Dat niet iedere NHL speler het naar zijn zin heeft in Europa bewees Daniel Briere van de Buffalo Sabres, die na slechts twee wedstrijd voor SC Bern, Zwitserland, weer terug is gegaan naar Noord Amerika. Volgens the Buffalo News speelde Briere onder een tijdelijk contract en kon hij door persoonlijke redenen niet langer voor de club spelen. Een terug keer naar Bern in de nabije toekomst sloot hij toch niet uit.

De goeie ouwe tijd

Zes dagen na het auto ongeluk waarbij hij een schedelbasisfactuur opliep, overleed Atlanta Trashers centrum aanvaller Dan Snyder aan meerdere hersen beschadigingen. Hij was 25 jaar jong. Snyder was de pasagier van een Ferrari die door Heatley, die zijn kaak brak en zijn kniebanden scheurde, toen de auto, die 80 mile per uur te hard reed, een pilaar raakte. Als een undrafted free agent, tekende Snyder in juli 1999 bij Atlanta, alwaar hij 11 goals en vijf assists bij elkaar sprokkelde.

De Florida Panthers breidde hun keepers departement uit door Steve Shields over te namen van de Boston Bruins voor nog nader te bepalen prijs. Shields verscheen in 36 wedstrijden voor Boston, alwaar hij 12-13-9 was, met een 2.76 GAA.

Denis Hamel's verblijf bij de Washington Capitals duurde niet zolang als de linker vleugel aanvaller, die teruggehaald was van de Ottawa Senators voor nog nader te bepalen vergoeding, had verwacht. Hamel, die in juli 2003 bij de Senators tekende, was door de Capitals in de waiver draft geselecteerd, maar enkele dagen later alweer terug geplaatst naar Ottawa.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.