» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Wie steun jij?
 De Spelers
 De NHL
 Geen van beide
 
Lockout Log 5-10
05/10/2004 - Vandaag oud en nieuws over de LA Kings, Radoslav Suchy, Jarome Iginla, Rick DiPietro en vele anderen!


Totaal aantal dagen: 19
Vandaag geannuleerde wedstrijden: 0
Totaal geannuleerd: 23
Laatste lockout: 1994 (103 dagen)

Dagelijks nieuws


Ondanks de start van een nieuwe werkweek op maandag is er nog steeds geen nieuws over de lockout. De spelers en de league bleven stil, er zijn geen wedstrijden geannuleerd en ook geen onderhandelingen bekend gemaakt.

Ondanks deze oorverdovende stilte maken de Anaheim Mighty Ducks zich op voor een eventueel einde van de onenigheid over de cao. Gisteren heeft de club bekend gemaakt dat het een tweejarige contractverleningen heeft bewerkstelligd met San Diego-based 1090 AM om als thuisstation voor de club te fungeren.

De LA Kings meldden dat 23 Oktober "Hockey Day in LA" zou zijn. Orrigineel was het de bedoeling dat de kings in de Staples Center tegen de Phoenix Coyotes zouden strijden, maar inplaats daarvan zullen er twee topwedstrijden gespeeld worden.

In de eerste wedstrijd zal de Jr. Kings' Midget AAA squad spelen tegen de Colorado Rampage. In de tweede wedstrijd zullen de Manchester Monarchs het opnemen tegen de Utah Grizzlies (beide AHL teams). Manchester is sinds het seizoen 2001-02 de partner van de Kings in de minors.


Waar zijn ze nu?

Het aantal spelers dat in Europa speelt is gegroeid naar 189.

Na het vorige seizoen gedeeld te hebben met de Phoenix Coyotes en de New Jersey Devils, zal Jan Hrdina worden herenigd met ex-Pittsburg Penguins teamgenoot Jaromir Jagr, met wie hij van 1999 tot 2001 speelde. Beide spelen ze nu bij Kladno Poldi, in Tsjechie

Twee Amerikaanse spelers zijn in Zwitserland gaan spelen. Chris Clark van de Calgary Flames heeft getekend bij SC Bern, terwijl de aanvaller van de St. Louis Blues, Eric Boguniecki, bij Langenthal gaat spelen.

Ook Niklas Sundstrom van de Montreal Canadiens is naar Europa gegaan hij gaat nu lasagna eten met de Milano Vipers. Hij is de vijfde NHL speler die in Italie is gaan spelen.

En de laatste speler die tot nu toe zijn geluk in Europa gaat beproeven is verdediger Radoslav Suchy van de Columbus Blue Jackets. Hij gaat in zijn vaderland Slowakije spelen, Bij HC SKP Poprad

De goeie ouwe tijd

Na een indrukwekkende trainigskamp, heeft de first-round pick Dustin Brown overeenstemming bereik met de LA Kings voor een driejarig contract. De 18 jarige werd als 13e gekozen in de draft in 2003 nadat hij 34 goals en 42 assists geproduceerd had in 58 wedstrijden bij de Guelph Storm, in de Ontario Hockey League

De Buffalo Sabres maakten bekend dat Jochen Hecht de eerste twee maanden van het seizoen zal missen. Tijdens de laaste pre-season wedstrijd van de Sabres, brak hij zijn linker arm na een flinke hit van achter door Andrej Nederost.

Jarome Iginla, die in 2002-03 de Art Ross Trophy won, scoorde met nog maar 20 seconden te gaan de 2-1 in Calgary's wedstrijd tegen Edmonton in wat voor beide teams de laatste pre-season wedstrijd was. Iggy scoorde in totaal 4 goals in het voorseizoen, waardoor de Flames 4-2-1 waren aan het einde.

Rick DiPietro stopte 24 schoten en had ook nog een assist in de 5-1 overwinning van de New York Islanders op de Devils. DiPietro boekte vier overwinningen, waardoor de Islanders alle zeven wedstrijden van het voorseizoen wonnen.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.