» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Wie steun jij?
 De Spelers
 De NHL
 Geen van beide
 
Lockout Log 30-9
30/09/2004 - Vandaag (dag 15 van de lockout) een lange log, omdat ik gister geen tijd had. Oud en nieuws over Dany Heatly, Dan Snyder, Olli Jokinen, Ryan Malone en vele anderen.

Totaal aantal dagen: 15

Geannuleerde wedstrijden vandaag: 0

Totaal geannuleerd: 0

Het nieuws van de dag


Ondanks dat de situatie betreffende de CBA het zelfde bleef en er ook geen wedstrijden geannuleerd zijn, was het toch druk in de hockey wereld.

De Chicago Blackhawsk kondigden aan dat centrumspeler Tuomo Ruutu vrijdag onder het mes zou gaan om een blessure aan zijn schouder te repareren. Ruutu liep de blessure op toen hij voor Finland speelde in de WCOH

Maple Leafs Sports & Entertainment Ltd melde dat het een overeenkomst heeft bereikt om Ricoh Coliseum te leasen, zodat dat de thuisbasis zal worden van de partner van de Maple Leafs in de AHL in 2005-2006. De plaatselijke authoriteiten van Toronto, waar de arena ligt, hebben hun goedkeuring reeds gegeven.

USA Hockey hebben een deel van de lijst van het vrouwen team, dat de VS in 2004 in de Four Nations Cup zal vertegenwoordigen, vrijgegeven. De FNC zal plaats vinden in Lake Placid, New York, in November. Vorig jaar wond de VS goud en ook nu zullen ze het opnemen tegen Canada, Finland en Zweden, om de hoogste trede van het podium weer te bereiken.

De NHL teams blijven bezig met het verspreiden van hun rijkdom. De Phoenix Coyotes hebben met hun non-profit organisatie, Coyotes Charities, bekend gemaakt dat ze meer dan $215.000 in een jaar schenken aan meer dan 50 non-profit organisaties in de staat Arizona.

De Vancouver Canucks hebben bijna $350.000 bij elkaar verzameld om analfabetisme onder kinderen tegen te gaan in British Columbia. GM Dave Nonis en coach Marc Crawford zijn samen met oud spelers Jyrki Lumme, Chris Oddleifson en Orland Kurtenbach in Vancouver de straat op gegaan, op zoek naar donaties voor kranten om kinderen te helpen met leren lezen.

Waar zijn ze nu?

Nog drie NHL spelers hebben zich op het Europese podium begeven, waardoor het totaal op 181 komt!

Ryan Malone van de Pittsburg Penguins, die vorig jaar vijfde eindigde in de Calder Throphey, tekende bij Espoo in Finland. Unrestricted free agent Jum Dowd, die in 2003-04 bij de Montreal Canadiens speelde, heeft zich gemeld in Hamburg (Duitsland) en New Jersey Devils zwaargewicht Krzysztof Oliwa heeft zijn handtekening gezet onder een contract met Podhale Nowy Targ in zijn vaderland Polen.

Olli Jokinen van de Florida Panthers besloot om zijn geluk te beproeven in Sodertalje, Zweden, nadat hij eigenlijk had getekend bij Kloten in Zwitserland.

De goeie ouwe tijd

Vorig jaar stond deze dag in het teken van een van de meest tragische gebeurtenissen van het afgelopen seizoen: Dany Heatley en Dan Snyders crashen in Heatly’s Ferrari tegen een betonnen pilaar. Heatley, die de wagen bestuurde liep daar onder andere een gebroken kaak op, zijn bij rijder werd geopereerd aan een schedelbasisfractuur en lag in critieke toestand in het ziekenhuis.

De Minnesota Wild gaven top prospect Alexandre Daigle een herkansing, door hem een free-agent contract aan te bieden. Nadat hij de nr 1 draft pick was in 1993, speelde Daigle in 33 wedstrijden bij de Pittsburg Penguins in 2002-03 na onsuccesvolle periodes bij de Senators, Flyers, Lightning en de Rangers.

De Boston Bruins kwamen tot overeenstemming met verdediger Nick Boynton, die voor twee jaar tekende. De Rangers namen firt-round pick Jeff Heerema en verdediger Shawn Heins van de waiver lijst van respectivelijk de Carolina Hurricanes en de Atlanta Trashers
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.