» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Wie steun jij?
 De Spelers
 De NHL
 Geen van beide
 
Lockout Log 29-9
29/09/2004 - Totaal aantal dagen: 13 Aantal wedstrijden geannuleerd vandaag: 0 Totaal aantal wedstrijden geannuleerd: 18 Vandaag nieuws en oud nieuws over Mario Lemieux, Alexander Semin, Dmitry Afanasenkov, Brad Richards, Pavel Kubina en vele anderen.

Het dagelijks nieuws!

Voor de vijfde opeenvolgende dag hebben alle 30 teams geen enkele wedstrijd geannuleerd. Echter ook de onderhandelingen bleven op het nulpunt hangen.

Teams beweren dat ze geld besparen door geen wedstrijden te spelen, echter dat geld wordt wel goed gebruikt.

De Stanley Cup kampioen Tampa Bay Lightning beloofde, samen met The Lightning Foundation, de komende drie jaar $100.000 aan "Baby Bungalow", een centrum voor misbruikte kinderen. De mededeling was gedaan op de tweede jaarlijkse Champions for Children Breakfast in Tampa.

De Pittsburg Penguins hielden een signeer sessie, die $16.016 opleverde voor de slachtoffers van de verwoestende orkaan Ivan. Eigenaar en superster van de Pens Mario Lemieux nam deel aan de festiviteiten, samen met voormalig superster Rick Kehoe en vele leden van de Stanley Cup winnen de teams, waaronder Phil Bourque, Troy Loney en Ken Wregget. Ze zullen het geld doneren aan het Amerikaanse Rode Kruis.

Deze twee liefdadigheidsacties kwamen één dag nadat Washington Capitals samenspande met politicie, locale atleten en beroemdheden om voor het goede doel $233.000 bij elkaar te sprokkelen tijdens het Caps Care Classic golf toernooi in Springfield, Virginia

Aan al deze liefdadigheid zat ook nog een zakelijk randje toen Algemeen Directeur George McPhee, die ook op het toernooi speelde, Alexander Semin, een linker vleugelspeler van de Caps, schorste, omdat hij zich niet had gemeld in Portland bij Washingtons' partner in de AHL.

"Alexander's NHL contract is een standaard "entry-level agreement", dat ons toestaat hem toe te wijzen aan onze partner in de minor league," aldus McPhee. "Helaas heeft hij besloten zich niet in Portland te melden, and het Russische team waar hij voor speeld respecteerd ons contract niet. Omdat een overeenkomst tussen de NHL en de IIHF (International Ice Hockey Federation) ontbreekt, heeft geen van beide partijen de kans gehad om dit probleem met de Russische Ijshockey Federatie zo snel op te lossen als wij zouden willen. We zullen ons best blijven doen om deze zaak op te lossen"

Waar zijn ze nu?

Tampa Bay linker vleugelspeler Dmitry Afanasenkov is de meest recente NHL speler die de oceaan is overgestoken. Hij heeft een contract getekend met Lada Togliatti in Rusland. Afanasenkov had zes goals en tien assists in 71 wedstrijden, voordat hij daar nog eens een goals en twee assists in 23 playoff wedstrijden aan toevoegde en met Tampa de cup der cups binnen haalde.

De goeie ouwe tijd!
Wat er vorig jaar in de league gebeurde...

De Tampa Bay Lightning bleef ongeslagen in het voorseizoen, doordat Brad Richards 72 seconden in de OT scoorde en Tampa een 3-2 overwining op de Florida Panthers gaf. Er werd ook gescoord door Ruslan Fedotenko en Pavel Kubina, waardoor Tampa zich verbeterde naar 4-0-1 in de oefenwedstrijden. Dat belooft veel goeds voor het reguliere seizoen en misschien wel de playoffs

Steve Sullivan scoorde met nog 15 seconden te spelen een hattrick om de Chicago Blackhaws met 5-4 langs de Buffalo Sabres te brengen. Sulliva, die ook de eerste en de tweede goal van de wedstrijd scoorde, frommelde de puck langs goaly Mika Noronen voor de gamewinner.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.