» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
Penguins niet te koop!
Te minste nog niet te koop volgens mede eigenaar en ster speler Mario Lemieux. Als er niet snel een afspraak wordt gemaakt met de stad Pittsburgh voor een nieuw stadion zal Lemieux zijn team verkopen.

De 43 jaar oude Mellon Arena zal en moet vervangen worden volgens Lemieux, die voor het eerst met de pers sprak sinds 7 maanden.

“Als er geen nieuw stadion in zicht is zullen wel alle opties moeten bekijken,” zegt Lemieux. “De franchise is op dit moment niet te koop, maar misschien in de toekomst wel.”

Lemieux deelde mee dat er recent 3 partijen zich melde van buiten de stad die interesse hebben om de Penguins franchise over te nemen, wie of waar deze partijen zij werd niet bekend gemaakt.

”Ik ben al 3 jaar bezig met een nieuwe arena er heb nog niet veel progres gemaakt, en zeker het afgelopen jaar niet,” zij hij. “Het is een beetje frustrerend.”

De uitspraken van Lemieux zijn bijna het zelfde als die van vorige jaar tijden de openings dag van zijn golf toernooi.

Toen voelde hij zich belazerd vanwege het feit dat de gemeente en de staat geen of weinig support gave voor de nieuwe arena.

Toen Lemieux in 1999 de Penguins overnam nadat deze bankroet werden verklaard door de federale rechtbank, werd een mondelinge toezegging gedaan dat de stad er voor 2002 een financiële overeenkomst zou zijn voor een nieuwe arena.

Lemieux wees de staat er ook op dat de arena niet alleen voor ijshockey bedoel hoeft te zijn, vele concert tours passeren Pittsburgh omdat er geen juiste concert hal is.

Over Lemieux’s eigen carrière me verwacht dat hij gewoon van de partij is bij de World Cup deze zomer. Hij heeft zelf nog geen plannen om te stoppen, zelfs als er geen NHL is volgend seizoen.

Verder zal Lemieux zich verder focussen op het verjongen van het team dat laatste werd afgelopen seizoen.
 
12 Juni 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.