» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
Bryan Murray?
De Ottawa Senators zijn bijna zover om Bryan Murray als hun nieuwe coach te benoemen, ze verwachten het bericht dinsdag de deur uit te doen.

Deze actie komt als zeer verassend voor de ijshockey wereld, Murray was niet bij de “finalisten” voor de baan die werden gegeven door GM John Muckler. Het verlanglijstje was tot op heden Joel Quenneville, Keith Acton of Bob Francis.

Maar inplaats van een van die, zal het Murray worden, die GM en senior vice-president was bij de Mighty Ducks of Anaheim. Murray is schijnbaar bereidt om de Ducks te verlaten omdat het te koop staat en geen stabiele toekomst heeft. En Murray houdt er gewoon van om te coachen.

Murray is oorspronkelijk van Shawville, Quebec, wat niet zo ver van Ottawa is, dus het brengt hem gelijk ook dichter bij huis.

Murray begon zijn NHL coaching cariere in 1981 met de Washington Capitals, hij won de Jack Adams Award voor beste coach van het jaar 1983-84. Hij was ook GM voor de Florida Panthers van 1994 tot 2001 en van de Detroit Red Wings van 1990 tot 1994.

Hij werd in 2001 coach bij de Ducks en werd het jaar daarop al benoemd tot GM van de club in het zonnige zuiden.

Na het beste seizoen uit de geschiedenis van de club, 2002-03, eindigde de senators als 5e in de Eastern Conference dit seizoen met een record van 43-23-10-6. Ze werden er in de 1e ronde uit gegooid door de Toronto Maple Leafs.
 
8 Juni 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.