» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
Vancouver vernieuwt
De Vancouver Canucks blijven maar doorgaan met het veranderen van hun staff. Afgelopen maandag benoemden ze Stan Smyl als directeur van de spelers ontwikkeling en Bob Murray als directeur van het personeel.

Deze contracten komen een maand nadat GM Brian Burke´s contract niet werd verlengt en zo Dave Nonis werd gecontracteerd.

“We voelen ons goed bij Stan, Bob en Lucien zodat de spelers zich beter kunnen ontwikkelen en de club kan helpen in de toekomst” zei Nonis. “Alle 3 de mannen zijn bekend bij onze organisatie en hebben veel ervaring met het spelletje.”

De Canucks wonnen afgelopen seizoen de Northwest divisie met een record van 43-24-20-5. Ze werden er in de 1e ronde van de playoffs uit gegooid door de Calgary Flames.

Smyl, 46, heeft zijn hele 26 jarige ijshockey cariere bij de Canucks doorgebracht als speler en coach. Hij was de afgelopen 3 seizoenen hoofdcoach bij het farm team van de Canucks, de Monitoba Moose.

In zijn nieuwe rol, Smyl zal verantwoordelijk zijn voor het werken met draft spelers en hij zal fungeren als scout. Sinds hij stopte met spelen op 3 juli 1991 als speler met de meeste wedstrijden, goals en punten voor de Canucks, is Smyl gaan coachen bij de Canucks en het farm team.

Murray was origineel gehuurd als een scout in 2000. Hij was de directeur van het personeel bij de Chicago Blackhawks tussen 1991 en 1995. hij neemt de plaats over van Steve Tambellini, die nu assistent is van GM Nonis.

DeBlois, die in het seizoen 2003-04 bij de Canucks kwam, speelde 15 jaar lang in de NHL voor 6 verschillende teams, hij won de Stanley Cup met de Montreal Canadiens in 1985-86.
 
8 Juni 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.