» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
it´s all about the 7
Calgary had zaterdag een goede kans om de Stanley Cup te winnen. Ze speelden in eigen huis tegen de hete Tampa Bay Lightning. Tampa won de wedstrijd met 3-2 in de 2e overtime, met een goal van topscorer Martin St. Louis.

Calgary kwam als eerste op achterstand door een doelpunt van Richards vroeg in de 2e periode. Clark maakte het gelijk in de wedstrijd en de 1e voor de Flames, maar Tampa kwam snel terug met een antwoord. Wederom Richards maakte een snelle goal voor Lightning.

Nilson maakte het uiteindelijk 2-2 laat in de 2e periode. De gehele 3e periode werd er niet gescoord, zelfs in de 1e overtime kwam men niet aan scoren toe.

De uitslag werd echter al snel in de 2e periode veilig gesteld. Martin St. Louis scoorde met zijn enige schot van de wedstrijd net in de 2e overtime. Op 33 seconde om precies te zijn.

Er werden maar 9 penalty´s uitgedeeld door deze scheidsrechter, die zeker beter floot als in game 4 waarin Nieminen onterecht werd geschorst. Nieminen kreeg een schorsing van 1 wedstrijd omdat hij Lecavalier had geblesseerd. Maar Vincent Lecavalier stond al weer snel op de been, na de wedstrijd.

De laatste en alles beslissende wedstrijd van dit seizoen wordt vanavond gespeeld in Tampa Bay. Die royale kans die Calgary zaterdag had, heeft Tampa nu. Met de fans als 6e speler, maakt Tampa toch iets meer kans, zal men snell zeggen. Maar de thuisspelende ploeg heeft het al moeilijk genoeg gehad. Kijk maar eens terug naar de wedstrijden uit deze serie.

Het lijkt wel of de druk die op de schouders van de spelers liggen te groot is. Alsof ze zo zenuachtig zijn dat ze domme fouten gaan maken en de puck weg geven.

Één ding is in ieder geval wel zeker, bijde goalies zijn in topvorm. Bijde laten het minimum aantal pucks door, waardoor het steeds moeilijker wordt om te winnen.

Khabibulin liet zaterdag nog even zien dat de “Bulin Wall” nog niet helemaal gebroken is. Hij stopte maar liefst 31 schoten van de spelers van Calgary. Kiprusoff stopte daarentegen 24 schoten.

Game 7 begint vanavond om 2 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd wordt in het zonnige Tampa gespeeld.
 
7 Juni 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.