» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
Flames winnen in OT
Nog slechts één overwinning. Zover zijn de Calgary Flames verwijderd van het waarmaken van hun droom om een Stanley Cup te winnen. De Canadezen wonnen gisteren in Game 5 van de best-of-seven serie met 3-2 in overtime van de Tampa Bay Lightning waardoor Calgary de serie nu leid met 3-2.

Aanstaande zaterdag heeft het team onder leiding van captain Jarome Iginla de kans om het karwei voor de ogen van het thuispubliek af te maken.

Martin Gelinas was het die al na enkele minuten op de powerplay met een schot vanaf de blue line aantekende voor de 1-0. Martin St. Louis maakte kort voor het einde van de eerste periode gelijk namens de Lightning en in de tweede periode was het wederom uitblinker en playoff superster Jarome Iginla met de 2-1 door een schot vanuit een bijna onmogelijke hoek.

Tampa Bay antwoorde echter al weer snel door opnieuw gelijk te maken. Dit maal een power play goal door Fredrik Modin.

Met de gelijke score na 60 minuten reguliere speeltijd werd de overtime ingegaan. Met nog 5 minuten op de klok voor de eerste overtime was het Oleg Saprykin die de bevrijdende treffer voor de Flames er in schoot op de rebound van een schot van Iginla. De Calgary Flames kunnen aanstaande zaterdag dus in het thuisduel de Stanley Cup winnen, maar of dit zogeheten ‘’thuisvoordeel’’ in deze playoffs ook echt een voordeel is valt nog te bezien.

‘’We zijn nog maar 60 minuten verwijderd van onze droom’’, sprak Iginla donderdagnacht. Maar in de 5 tot nu toe gespeelde wedstrijden verloren zowel Tampa als Calgary al een thuisduel. De Tampa Bay Lightning zullen komende zaterdag dus alles op alles zetten om er een allesbeslissende Game 7 in het St. Pete’s Forum uit te slepen.
 
4 Juni 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.