» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Wie steun jij?
 De Spelers
 De NHL
 Geen van beide
 
Totaal aantal NHLers op 173
27/09/2004 - Jaroslav Svoboda en Lubomir Visnovsky hebben het totaal op 173 gezet nadat ook zei een contract hebben getekend bij een Europese club.

Svoboda, een aanvaller van de Dallas Stars, kwam overeen met Olomouc uit Tsjechie, dat bekend werd gemaakt via een lijst met NHL spelers die in Europa spelen van de IIHF.

Visnovsky, een Slovaakse topverdediger van de Los Angeles Kings, zal op het ijs van Slovan Bratislava te zien zijn.

De meerderheid van de NHL spelers hebben een speciale clausule zodat ze aan het einde van de Lock Out terur naar hun NHL club moeten gaan. Slechts 25 van de 173 NHL spelers in Europa zijn van Cadadeese afkomst.

De meeste NHLers spelen in Tsjechie, het aantal staat daar momenteel op 49 spelers, inclusief Jaromir Jagr van de New York Rangers.

Zweden heeft ook een groot aantal NHLers in hun land, de meest bekende is Peter Forsberg van de Colorado Avalanche die momenteel voor Modo speelt. De Russische competitie heeft 37 NHL spelers, met top talent Ilya Kovalchuk van de Atlanta Trashers.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.