» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
Panthers gooien het roer om
De Florida Panthers hebben groten veranderingen door gevoerd voor het seizoen ’04-’05 door 2 groten namen toe te voegen aan de franchise. Jacques Martin word de nieuwe coach en Mike Keenan worde de nieuwe GM van de ploeg uit Florida.

Martin, vier maal finalist voor de coach van het jaar award werd vorige maand ontslagen door de Ottowa Senators en zal voormalig assistent coach John Torchetti vervangen. Keenan neemt de taak van GM over van Rick Dudley, de man die Keenan 6 maanden geleden op straat plaatste.

De veranderingen waren wel een verassing voor diverse spelers.

“Toen ik gebeld werd moest ik de boodschap nog even laten herhalen om er zeker van te zijn dat ik het goed had begrepen,” zegt goalie Robert Luongo. “Mike weet precies wat er moet gebeuren binnen de club, wie er moet gaan, wie er moet blijven en wie er bij moeten komen.”

De Panthers zijn 1 van de 5 clubs die voor de 4de achter een volgende keer de playoffs misten. Eigenaar Alan Cohen zij dat hij er nu schoon genoeg van had, het trage proces.

“Ik denk dat we ons zelf nu in een erg stabiele positie hebben geplaatst,” aldus Cohen. “Jacques en Mike gaan ons naar een hoger niveau tillen.”

Martin is nu de 4de coach in minder dan 7 maanden, in het begin stond Keenan aan het roer en werd op 9 november ontslagen, Dudley verving Keenan. Waarnaar Dudley zijn taken overdroeg aan assitent coach Torchetti.

Ex-GM Dudley wees afgelopen week eigenaar Cohen er nog op om Torchetti een vast contract als hoofd coach aan te bieden. Cohen bepaalde echter anders en ontsloeg Torchetti maandag en contracteerde Martin die in 1999 als coach van het jaar werd uitgeroepen. Ook behaalde hij met Ottawa 3 divisie titels in 8 jaar.

Martin heeft in de tijd bij de Senators 341 wedstrijden gewonnen, 255 verloren en 96 gelijkspelen. In de playoffs behaalde hij slechts 31 overwinningen en werd er 38 maal verloren. Hij zal de 9de coach worden van de Panthers, de 6de sinds ’00-’01.

Keenan heeft ook een imposante carrière tot nu toe hij leiden maar liefst 4 verschillende clubs naar een Stanley Cup Finales en in 1994 won hij de Cup met de New York Rangers, de eerste sinds 1954 voor de Rangers.

In ieders geval ziet de toekomst voor de club uit Florida er zonnig uit!
 
27 Mei 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.