Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Canada door naar finale
12/09/2004 - Vincent Lecavalier was gisteren de held van Canada, in de 2 de halve finale van de World Cup of Hockey versloeg team Canada Tsjechië met 4-3 in de overtime periode.

Lecavalier hielp eerder dit seizoen al de Tampa Bay Lightning naar hun eerste Stanley Cup overwinning, nu gaf hij Canada een flinke zet in de rug naar de World Cup of Hockey Cup. Hij scoorde de beslissende goal na 3.45 in de overtime periode.

“Je team naar de finale schieten in een overtime is behoorlijk bijzonder,” zij Lecavalier.

De Canadezen bereikte voor de 7de achter een volgende keer de finale van Canada Cup/World Cup of Hockey. Finland zal komende dinsdag de tegenstander zijn.

De finale zal waarschijnlijk de laatste NHL achtige wedstrijd zijn die ze de komende tijd in Canada/Amerika zullen zien. Komende woensdag loopt ook de spelers cao af en zal er een lockout komen.

De Canadezen speelde zonder ster goalie Martin Brodeur die geblesseerd was, Brodeur speelde de eerste 4 wedstrijden van Canada en werd slechts 3 maal gepasseerd op 100 schoten. Zijn vervanger Robero Luongo maakte gisteren 37 saves in zijn 1ste wedstrijd van het toernooi.

Mario Lemieux, Kris Draper en Eric Brewer scoorde de overige goals voor Canada die 2 voorsprongen verspilde in de 3de periode.

Petr Cajanek, Martin Havlat en Patrik Elias scoorde voor de Tsjechen, Tomas Volkoun maakte 20 saves.

Lecavalier was oorspronkelijk niet geselecteerd voor team Canada, maar van wegen een blessuren bij Steve Yzerman werd hij als nog toegevoegd.

Het verlies in bij Tsjechië flink gevallen, die coach Ivan Hlinka vlak verloren na een fataal auto ongeluk.

“De mensen gaan het ijshockey missen,” zij Elias. “Het mogen duidelijk zijn dat het voor ons ook een fikse domper is, maar nu weten we nog niet wat er gaat gebeuren. I denk dat we gewoon op vakantie gaan.”

In een saaie eerste periode waar geen goals vielen en ook geen straffen keek een volgepakt Air Canada Center in Toronto uit na de openings treffer van de Canadezen.

In de 2de periode was het Eric Brewer die de score openende namens Canada op aangeven van Krisp Draper en Joe Thorton.

Ruim 3 minuten later was het Mario Lemieux die de voorsprong uitbreide tot 2-0 die zijn eerste goal van het toernooi maakt tijdens de eerste powerplay van de wedstrijd.

Maar de Tsjechen hadden hun antwoord al klaar en Cajanek scoorde 42 seconde na de 2-0. Luongo zou het schot nooit hebben zien aankomen.

Martin Havlat trok de score gelijk in de 3de periode tijdens de enigste powerplay die de Tsjechen deze wedstrijd kregen. Lecavalier moest brommen voor holding.

Tijdens een delayed penalty call scoorde Kris Draper zijn 2de goal van het toernooi en gaf zo de Canadezen weer de voorsprong.

Maar in 6 seconden stond het weer gelijk, Elias schoot de puck achter doelman Luongo.

“Het was op en neer hockey,” zij Jaromir Jagr. “Zelfs toen we met 2-0 achter kwamen te staan gaven we ons niet gewonnen en vochten we terug. Dat toonde de kracht van die team.”

Komende dinsdag is de finale van de World Cup of Hockey, u kunt een winnaar voorspellen in onze poll. U kunt ook nog steeds mee doen aan de prijsvraag waar u een World Cup of Hockey prijzenpakket kunt winnen.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.