» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
Tampa shuts up de Flyers
Na het vele ruzie maken en grote mond geven is er maar 1 team die zich aan zijn woord heeft gehouden. Tampa Bay won met 4-1 van de Philadelphia Flyers. En dat valt zuur voor de Flyers.

Spelend voor een compleet oranje publiek, maakten de Flyers geen gebruik van de vijf keer dat ze een man meer op het ijs hadden staan, in de werloren wedstrijd tegen Tampa in game 3.

Pavel Kubina gaf de Flyers genoeg kansen om aan een power-play unit te werken, die 21.7 % van het ijstijd in het reguliere seizoen speelden. De Tampa Bay verdediging kreegn 3 straffen in de eerste 2 periodes, maar de Flyers konden er geen gebruik van maken.

En thuis spelend zou een voordeel moeten zijn, maar misschien heeft het juist wel tegenwerkende krachten.

´´We zijn veel zelfverzekerder in uit wedstrijden, omdat we dan niet voor 20.000 fans hoeven te spelen,`` zei Flyers captain Keith Primeau.

Philadelphia scoorde 6 powerplay goals in 20 kansen in de eerste 7 wedstrijden van de playoffs, maar in de 7 wedstrijden daarna hebben de Flyers er nog maar 2 ingeshcoten met 31 kansen.

Om schoten te geven vanaf het midden is een deel van het plan, maar om een tweede kans te krijgen voor de goal was niet weggelegd voor de Flyers. Veel van hun schoten werden geblockt.

´´Ze spelen op het moment goed voor de goal en veranderen ze van richting,´´ zei Simon Gagne. ´´Ik weet niet hoeveel schoten ze hebben gegeven in de powerplays, maar ze zijn allemaal naast gegaan.´´

Tampa Bay kreeg veel straffen. Straffen van Kubina, 2 maal, en 1 voor teveel spelers op het ijs. De Flyers wisten hier echter geen gebruik van te maken, en lieten Tampa Bay zo de wedstrijd beslissen.

Kubina werd er voor een 3e keer afgestuurd met nog 2 minuten te spelen in de 2e periode. De Flyers moesten er nu wel iets van maken, maar ze gingen met de zelfde score van het als als toen ze in de 1e periode me op het ijs kwamen.

Tampa had maar 1 straf in de 3e periode, en de Flyers gaven maar 1 schot, een schot van een verdediger.

De Flyers hadden ook problemen met hun verdediger Marcus Ragnarsson, die een blessure aan zijn hand opliep in de 1e periode. Sami kapanen, een aanvaller die nu verdediger speelt, moest in powerplays naar voren in game 2 maar bleef nu achter spelen.

Game 4 van deze series is zaterdag in Philadelphia.
 
15 Mei 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.