» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
Interview: Josh Tordjman
CoolNHL had kort geleden een interview met QMJHL goalie Josh Tordjman. De 19 jarige in Montreal geboren Canadees speelt voor de Victoriaville Tigers en men verwacht dat hij dit jaar gedraft zal worden door een NHL team.

CoolNHL: Op het moment speel je voor Victoriaville in de QMJHL. Is dat een van de hoogste competities in Canada?

Josh Tordjman: Nee het is niet het hoogst. De American Hockey League is vele malen hoger, alleen spelen daar niet zo heel veel Canadese teams in. Dan heb je de East Coast League nog, dat is ook een gemixte competitie.

CoolNHL: Is dit jou eerste jaar voor Victoriaville?

Josh Tordjman: Nee, dit is mijn 2e jaar bij het team. Ik speelde vorig seizoen ook al hier, maar toen kwam ik pas in december bij het team.

CoolNHL: Hoeveel goalies zitten er in jou team? Wordt er elke wedstrijd gewisseld en Is er enige rivaliteit tussen de goalies in jou team?

Josh Tordjman: Er zijn 2 goalies die in het team terechtkomen. Maar er zijn er meer in het systeem van de club. Er wordt over het algemeen niet veel gewisseld tussen de goalies, want er is een #1 en een #2.

CoolNHL: Is het waar dat je gescout moet worden voor een team als deze? Kunnen zei jou dumpen wanneer ze willen of heb je een vast contract met ze?

Josh Tordjman: Je wordt aardig onder de loep genomen door de scouts. Je hebt dan 3 kansen om bij zo´n team te komen. Je wordt gescout, gedraft of je wordt persoonlijke uitgenodigd voor een kamp.

Je krijgt dan een contract aangeboden, maar ze kunnen je elk moment laten gaan zonder enige verplichtingen.

CoolNHL: Hoe pakte het allemaal voor jou uit? Was je gewoon op de juiste plaats op het juiste tijdstip of kwamen de scouts echt puur voor jou kijken?

Josh Tordjman: Dat weet ik helaas niet zeker. Ik had in mijn laatste jaar bij mijn Midget AAA team een hele goede playoffs gespeeld, en daarna hebben ze mij benaderd voor een plaats in het team.

CoolNHL: Hoe vaak sta je per week op het ijs met jou team? Train je zelf ook nog naast de trainingen met jou team?

Josh Tordjman: We staan elke ochtend op het ijs en op sommige speeldagen trainen we ´s ochtends ook nog lichtjes. Maar we mogen verder niet op ijs trainen, alleen met ons eigen team of om kleineren te helpen.

CoolNHL: Jou vader is een goalie coach. Heeft hij jou geïnspireerd en alle trucjes geleerd? Of heeft een andere coach dat gedaan?

Josh Tordjman: Volgens mij heeft hij mij heel wat dingetjes geleerd toen ik opgroeide. En ik heb hem ook heel veel kunnen leren, dus het heeft tot nu toen goed uitgepakt voor ons beide.

CoolNHL: Je staat momenteel op de 19e plek in de lijst met beste goalies van Noord Amerika. Vind dat een terechte plaatsing? Of vind je dat je hoger moet staan?

Josh Tordjman: Ik kijk niet echt naar die plaatsing en geef daar een reactie op dat ik hoger of lager zou moeten staan. Ik kijk er wel naar en dan voel ik mezelf goed omdat ik daar sta en als ik hoger sta dan weet ik dat ik beter ben geworden ten opzichte van de rest.

CoolNHL: De draft picks zijn op 26 en 27 juni. Denk je dat je wordt gekozen door een NHL team?

Josh Tordjman: Ik denk dat er goede kans is dat ik wordt uitgekozen.

CoolNHL: Voor welk team zou jij dan graag willen spelen?

Josh Tordjman: Het zou mij echt niet uitmaken door welk ik team ik dan zou worden gekozen. Ik zou het sowiezo al geweldig vinden als ik zou worden gekozen. Ik heb geen voorkeur, het team dat mij zal kiezen wordt ook gelijk mijn favoriet.

CoolNHL: Wie vind jij de beste goalie van dit seizoen?

Josh Tordjman: Ik vind dat Kiprusoff de beste goalie in de playoffs is en David Aebischer vond ik het best in het reguliere seizoen. Maar Roy is en blijft mijn Idool.

CoolNHL: Ga je nog steeds naar school/werk? Is het moeilijk om dat te combineren met een zo intensief ijshockey programma?

Josh Tordjman: Ja, het is altijd moeilijk om 2 dingen tegelijk te doen, maar om je op 1 ding meer te concentreren. Ik volg cursussen op de computer en ik werk in de zomer.

CoolNHL: Als je niet door een NHL team wordt gekozen. Blijf je dan bij Victoriaville? Of ga je elders een betere kans om in de NHL te komen zoeken?

Josh Tordjman: Ik ga dan proberen in een kamp te komen van een NHL team, maar dat doe ik pas als ik een agent heb gevonden om mij te vertegenwoordigen

CoolNHL: Is de NHL jou ultieme doel? Of heb je ook nog andere interesses die een grote invloed hebben op jou leven?

Josh Tordjman: Nou, ik heb natuurlijk ook wel andere interesses. Maar mijn belangrijkste doel in het leven is inderdaad de NHL halen. Daar werk ik ook het hardst voor.

CoolNHL: Als je door een NHL team wordt gekozen. Speelt geld dan een belangrijke rol?

Josh Tordjman: Nee, natuurlijk niet. Ik ben niet zo´n speler die alleen het geld belangrijk vind. Ik ben niet veeleisend.

CoolNHL: Als je miljoenen per jaar zou verdienen. Zou je dan geld schenken aan liefdadigheid instellingen?

Josh Tordjman: Nou, ik zou zeker wel het een en ander doen voor liefdadigheid en de gehandicapte in de regio waar ik zou spelen.

CoolNHL: Speelt ijshockey zo´n grote rol in jou leven dat je er voor de rest van leven mee bezig blijft? Of stop je echt met het hele ijshockey gebeuren als je stopt met spelen?

Josh Tordjman: Nee, ik eet, adem en slaap dit spelletje en ik hou er teveel van om er mee te stoppen. Ik heb altijd ijshockey willen presenteren op televisie als mijn carrière voorbij zou zijn. Dat lijkt me ook leuk om te doen.

Tot slot nog een laatste woordje van Josh,

I just want to say that i love my girlfriend Lianne very much, and my mother and father who have done so much for me over my career so far and ofcourse my wonderful sister too.
 
12 Mei 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.