» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
Kipper zorgt voor overwinning
Het geheim van de Calgary Flames dat zo´n succes is in de playoffs heeft rode baard en een lelijke, groene harde hoed.

Miikka Kiprusoff heeft ook genoeg motivatie tegen de San Jose Sharks, die een kleine herdenking kregen van hoe goed hun vorige backup goalie is geworden.

Steve Montador scoorde met nog minder dan 2 minuten te gaan in overtime, en Kiprusoff stopte 49 van de 51 schoten die San Jose loste in Calgary´s 4-3 overwinning in game 1 van de Western Conference Finals.

Kiprusoff benoemde dit tot de drukste wedstrijd van zijn leven, en hij was nogsteeds doorweekt van de zweet toen zijn teammaten hem presenteerde met de harde hoed, dat is een prijs van de Flames voor de hardstwerkende speler van de wedstrijd. Kiprusoff droeg het met trots in het gebouw waar hij 3 jaar geleden de backup goalie achter Nabokov was.

´´Het is leuk om hier tegen de Sharks te spelen, maar ik denk niet dat dat wat uitmaakt,´´ zei Kiprusoff. ´´Het zijn de finals. Dat is genoeg.´´

Alex Korolyuk scoorde met nog 3 minuten te spelen in de 3e periode voor de Sharks om er zo toch nog een overtime uit te halen.

Maar Kiprusoff, die een ster werd nadat de Sharks hem trade naar de Flames vorig jaar November, was moeilijk te verslaan en de Flames profiteerden van een slordige wissel om zo de overwinning binnen te halen.

De Sharks weerhielden Jarome Iginla te schieten in de reguliere speeltijd en ze waren ook de baas in de overtime, maar Iginla maakte de game-winning pass waarmee Montador scoorde. De weinigscorende verdediger schaatste ongestoord in het slot en gaf zo een mooie onetimer die langs Nabokov vloog.

Craig Conroy scoorde ook 2 maal, en Krzysztof Oliwa maakte er ook een voor de Flames, die nu de 4e overtime wedstrijd achter elkaar won. San Jose verloor zijn 3e overtime wedstrijd.

´´We krijgen het elke keer weer voor elkaar om wedstrijden te winnen, terwijl de tegenstander vele malen beter is dan ons,´´ zei Conroy. ´´Kipper gaf ons een kans. We hebben een heel ander vertrouwen met hem daar in de goal.´´

Mike Ricci en Todd Harvey scoorde in de 2e periode voor de Sharks, die nu hun 2e thuis wedstrijd oprij verloor, nadat ze de eerst 5 wonnen om zo voor het eerst sinds 1989 in de Conference Finals te komen.

Game 2 is dinsdag in San Jose.
 
10 Mei 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.