Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Routine werk voor Canada
09/09/2004 - Jarome Iginla had 2 goals en 1 assist in de makkelijke 5-0 overwinning op Slowakije gisteren avond in Toronto. Door de overwinning zal Canada komende zaterdag tegen Tsjechië moeten aantreden.

De andere halve finale gaat tussen Finland en de Verenigde State, deze wordt in St. Paul, Minnesota gespeeld.

Vincent Lacavalier, Ryan Smyth en Joe Sakic scoorde ook namens Canada.

Canada domineert het toernooi volledig met 4 overwinning uit 4 wedstrijden en 15 goals voor en slechts 3 tegen, zo maakt Canada haar favoriete rol waar.

“Het was de eerste serieuze test in een “do-or-die” wedstrijd, en ik denk dat we daar heel goed mee om zijn gegaan.” Aldus goalie Martin Brodeur.

Brodeur, op dit moment de beste goalie in het toernooi is nauwelijks uitgeprobeerd door de Slowaken. 23 Schoten kreeg hij te verwerken en behaalde zijn eerste shutout van het toernooi.

De Slowaken had echter geen remedie tegen Canada’s top lijn Iginla, Sakic en team captain Mario Lemieux die goed waren voor 3 goals afgelopen nacht.

“Het zijn erg makkelijke jongens om mee samen te spelen,” zij Iginla.

Lecavalier scoorde de eerste goal van de wedstrijd in de 2de periode. Tijdens een power play situatie kreeg hij de puck van teamgenoot Brad Richards en schoot genadeloos binnen.

Iginla scoorde amper 3 minuten later de 2-0 binnen, Lemieux die voor de goals stond kreeg de goal oorspronkelijk toegewezen.

Smyth maakte het 3-0 halverwege de 2de periode nadat de Slowaak Zdeno Chara de puck verloor op de blauwe lijn. Met 3 Canadezen stormde ze op het doel af en zo kon Smyth zijn 3de treffer van het toernooi maken.

Slechts 19 seconden na de 3-0 kreeg Sakic een pass van Iginla waarop Sakic met een polsschot binnenschoot achter goalie Jan Lasak.

De Slowaken vroegen een timeout aan en vervingen Lasek met Rastislav Stana.

Iginla mocht het karwei afmaken en schoot in de 3de periode de 5-0 binnen op aangeven van Lemieux en Sakic

Slowakije was het lelijke eendje in de Noord Amerikaanse groep, en verloor 4 van de 4 wedstrijden. Ze kregen 18 goals om hun oor en scoorde slechts 4 goals.

“Ons grootste probleem was de aanval. We scoorde simpel weg gewoon niet genoeg,” zij verdediger Chara. “We gave te veel de puck weg en we hebben consequenties er van moeten dragen.”

De Canadese coach Pat Quinn voelde zich opgelucht na de 5-0 overwinning.

“Het was een prachtige wedstrijd, leuk om naar te kijken voor elke ijshockey fan,” zij Quinn.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.