Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Tkachuk’s one man show
08/09/2004 - De Verenigde Staten hadden wederom hun “verjongde” lineup, maar het waren de oud gediende Keith Tkachuk, Mike Modano en Bill Guerin die een knap spel van samen spel vertoonden afgelopen nacht in St. Paul, Minnesota.

Tkachuk had maar liefst 4 goals, alle met een assist van Modano, de lijn was alleen gisteren avond al goed voor maarliefst 11 punten. In de kwartfinale werd Rusland met 5-3 aan de kant gezet.

“We hebben een zware week achter de rug,” aldus Tkachuk. “We waren moe, en als je moe bent vermijd je de hoek. Maar dit zijn als of niets wedstrijden en hadden dus geen keus.”

Na de 2 verloren partijen in de voorronden tegen Canada en Rusland, wisten zich enig zins te herstellen tegen Slowakije door met 3-1 te winnen. Maar toch waren ze de underdogs in de wedstrijd tegen Rusland. Maar in tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week waren de rollen nu omgedraaid. Rusland verloor continu slordig de puck en de Amerikanen zagen hun kansen schoon.

Nadat Rusland het de stand na een snelle goal in de 3de periode op 2-2 brachten verloor Dmitry Kalinin de puck in het neutrale vak. Tkachuck had een mogelijkheid om te scoren alleen zijn schot werd van richting veranderd door een verdediger. Scott Gomez van de New Jersey Devils stond echter op de juist plek, en kreeg hem op een presenteerblaadje en tikte zo de puck achter Ilya Bryzgalov van de Might Ducks of Anaheim.

Slechts 22 seconden na de 3-2 was het Tkachuk die een pass aannam van Guerin en zijn hattrick compleet maakte. En zo de US of A op een 4-2 voorsprong zetten in de 3de periode.

“En dan komt ervaring pas om de hoek kijken,” zegt Tkachuk.

Maar de Russen bleven door vechten en halverwege de 3de periode was het Ilya Kovalchuk’s slap shot die Robert Esche versloeg, en kwamen de Russen terug op een 4-3 achterstand.

Na de treffer van Kovalchuk gooide de Amerikanen de verdediging op slot, de Russen haalde echter de goalie er af voor een extra aanvaller maar dat mocht niet baten want Tkachuk schreef zijn 4de goal op de sheet door de empty netter binnen te schieten.

Slechts 1 speler ging Tkachuk voor om 4 goals in een World Cup of Hockey wedstrijd te scoren. Die speler is Mario Lemieux spelend voor Canada. Hij deed het kunstje in 1987 in de toen nog hetende Canada Cup.

“Ik had al eens 4 goals in één wedstrijd gescoord in me NHL carrière, maar vannacht was wel speciaal,” aldus een 32 jarige Tkachuk die uit komt voor de St. Louis Blues in de NHL.

Wederom had coach Ron Wilson wat oud gediende uit de lineup gehaald om het team wat dynamischer te maken. Brett Hull, Graig Conroy, Brain Rolston en Eric Weinrich moesten de wedstrijd vanaf de kant mee maken.

De Amerikanen namen de leiding in de 1ste periode nadat wie anders dan Tkachuk de score openden 1-0 voor de Verenigde Staten.
Tkachuk maakte al vroeg in de 2de periode de 2-0. Maar de Russen kwamen terug toen Dmitry Afanasenkov Esche versloeg.

De Amerikanen had nog een dot van een kans toen ze halverwege de 2de periode een penalty shot kregen toe gewezen. Jason Blake’s poging werd gestopt door Bryzgalov.

36 Seconden in de 3de periode trokken de Russen de stand gelijk, in een 3 op 1. Zubrus gaaf aan pass aan Yashin die de puck weer onmiddellijke terug stuurde en Zubrus de puck binnenschoot.

De Verenigde Staten zullen aantreden in de halve finale tegen Finland of Tsjechië. Canada moet vanavond in de kwartfinale tegen Slowakije spelen.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.