» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Specials
» Colofon
» Contact
Colorado met rug tegen de muur
Met een bijna onverslaanbare goalie, een top aanvallers lijn die een hoop scoort en een verdediging die als een blok staat. Zo bewijst de ploeg uit San Jose dat hun verassende start in het regulieren seizoen geen geluk was.

De eerste thuis wedstrijd van Colorado in de 2de ronden liepen ze wederom tegen een nederlaag op, deze keer wonnen de San Jose Sharks met 1-0 van de Colorado Avalanche.

De Sharks hebben nu nog 1 overwinning nodig om door te gaan naar de halve finale in de Western Conference.

“We geloven dat we iedereen kunnen verslaan,” zegt San Jose’s Vincent Damphousse, die de enigste goal van de wedstrijd had. “Om eerlijk te zijn een 3-0 voorsprong hadden we in onze wildste dromen nog niet geloofd. We de 4de wedstrijd zo snel mogelijk naar ons toe trekken, omdat ze het zeker nog niet opgeven.”

Slechts 2 keer in de NHL historie wist een team terug te komen van een 3-0 achterstand en de series te winnen. Toronto in 1942 tegen Detroit in de finale. De New York Islanders heb het kunstje ook een keer vertoont tegen de Pittsburgh Penguins in 1975.

“We zijn een beetje geshockeerd,” als dus Alex Tanguay. “We hebben in het regulieren seizoen ook diverse malen gedaan, ik zou niet weten waarom we het nu niet kunnen.”

Colorado heeft een indrukwekende collectie van talent vollen spelen met vele supersterren in het team, de Sharks daar in tegen hebben alle sterren van de hand gedaan en zijn begonnen met de opbouw van een nieuw team.

Joe Sakic heeft negen schoten in de series maar nog geen enkel punt. Milan Hejduk had de enigste goal in game 2 voor de Avs, maar had geen enkel schot geen enkel schot in game 1.

Zelfs Peter Forsberg, die toch altijd wel domineert in de playoffs, heeft problemen met de Sharks. Met 1 goal in game 1 en een assist in game 2.

San Jose’s goalie Evgeni Nabokov die in het regulieren seizoen stabiel was is fenomenaal in de playoffs. Met slechts 3 goals en 79 saves tegen Colorado behaalde hij gisteren zijn eerste shoutout deze series toen hij 33 saves maakte.

“Hun team speelt zoals hun goalie speelt, met zelfvertrouwen,” zegt Avalanche coach Tony Granato. “Zij weten dat als ze een fout maken dat er iemand achter hun staat die klaar staat de save te maken.”

Nabokov is niet het enigste probleem van Colorado, San Jose’s top lijn Damphousse, Marleau en rookie Dimitrakos zijn bijna onstopbaar in de playoffs, de lijn is goed voor 11 goals en 15 assists in 8 wedstrijden.

Woensdag wordt Game 4 afgewerkt in Denver.
 
27 April 2004

Print verhaal
 
© Copyright 2022 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.