» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Wie steun jij?
 De Spelers
 De NHL
 Geen van beide
 
Zweden vernedert!
08/09/2004 - Afgelopen nacht werd de 2de kwartfinale van de World Cup of Hockey gespeeld in Stockholm, Zweden moest aantreden tegen Tsjechië. Een partij die ze zo snel mogelijk zullen willen vergeten in Zweden.

Het werd maarliefst 6-1 in het voordeel van de Tsjechen, en daar mee vernederde ze de favoriet Zweden.

Martin Straka, Martin Havlat, Marek Zidlicky, Milan Hedjuk en Radek Dvorak vonden alle 5 het net, 5-0 stonden de Tsjechen voor in de 3de periode toen Zweden haar goalie er afhaalde tijdens een power play, waar uit nog gescoord werd door Tomas Holstrom. De goalie bleef er echter af en Milan Hedjuk maakte zijn 2de treffer van de avond.

De Tsjechen waren er duidelijk klaar voor, na iets meer dan een halve periode spelen stond het 2-0 en van thuis voordeel voor Zweden was geen spraken meer. In de gehele eerste periode wist Zweden slechts 4 schoten op goalie Tomas Volkoun af te vuren.

De Tsjechen opende het toernooi zeer slecht, tegen Finland werd het 4-0, Zweden 4-3, tegen Duitsland wist Tsjechië eindelijk een keer te winnen en dat pakte toen ook flik uit met een 7-2 winst.

“Het was een ongelooflijke wedstrijd, en ik ben erg blij dat de jongens eindelijk eens getoond hebben wat ze in huis hebben,” aldus een uiterst tevreden coach Vladimir Ruzicka, die de overleden coach Ivan Hlinka verving. Hlinka overleed door een auto ongeluk slechts enkele dagen voor de start van het toernooi. “Ze speelde met het hart op de juiste plaats, en lieten het echte gezicht van dit team zien.”

Voor Zweden was het weer een bittere pil, in 1996 verloren ze door een overtime goal in de halve finale tegen Canada tijdens de vorige editie van de wcoh.

Zweden heeft dit toernooi een van de meest indrukwekende aanvallende spelers, en leiden het toernooi met 14 goals. De lijn met Fredrik Modin, Mats Sundin en Daniel Alfredsson waren goed voor 18 punten in totaal tijdens de voorronden.

De eerste 2 goals kwamen door 2 fouten op de blauwe lijn, Martin Straka schaatste in een 2 op 1 naar de Zweedse goalie Mikael Tellqvist en kon zo binnen schieten.

Martin Havlat kon zo in een open doel schieten nadat verdediger Marcus Ragnarsson een pass miste in zijn vak.

Een 3de snelle breakaway die tot de 3-0 leiden, werd gevolgd door een luid geboo van de fans in een uit verkocht Globe Arena. Zidlicky onderschepte de puck in het verdedigings vak en kon zo in een 2 op 1 richting Tellqvist schaatsen.

Dvorak deed de wedstrijd op slot toen hij het 4-0 maakte tijdens de 3de periode. Hedjuk scoorde ook nog een keer, toen Holmstrom eindelijk iets terug deed tijdens een man meer situatie. En met nog 1.45 op de klok schoot Hedjuk de empty netter binnen.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.