Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Finnen krijg het niet cadeau
07/09/2004 - In de eerste kwartfinale van de World Cup of Hockey is Finland het eerste team dat zich plaatst voor de halve finale. De favoriet Finland zou met gemak winnen van Duitsland dacht men, maar Duitsland is Duitsland niet als ze het de tegenstander nog even goed moeilijke maken.

De 2-1 overwinning van de Finnen kwam pas laat in de 3de periode, met nog 3.22 op de klok schoot Mikko Eloranta de puck achter Olaf Kolzig.

“Het was de grootste goal tot nu toe in mijn carrière, ik hoop natuurlijk op een nog belangrijkere goal,” zij Elorata een van de 2 spelers van team Finland die uit komt in de Finse competitie.

Verdediger Kimmo Timonen kreeg een pass van Olli Jokinen en Timonen schoot de puck op goal maar werd van richting veranderd door Eloranta.

“Ik zag de puck aan komen en ik tikte mijn stick er tegen aan, maar had geen idee waar hij naar toe zou gaan omdat ik met me rug naar de goal stond. Maar ik weet wel waar het netje ongeveer staat.” Aldus Eloranta.

De Finnen domineerde tijdens de eerste periode ze vuurde in totaal 10 schoten op doel af, tegen 3 van de Duitsers.

Maar namen pas halver wegen de wedstrijd de leiding toen Andreas Renz moest brommen voor een holding penalty. Niklas Hagman zag een stukje open net achter Kolzig en schoot binnen.

Marco Sturm van de San Jose Sharks maakte met nog 6 minuten te gaan de 1-1 en wist zo eindelijk Miikka Kiprusoff te verslaan die eerdere de Duitsers nog op een 0 hield tijdens een groepswedstrijd in Keulen.

De Finnen kregen echter nog een fikse tegenslag afgelopen zondag toen Janne Niinimaa een verdediger van de New York Islanders de Finse ploeg verliet. Rede een opstootje met coach Raimo Summanen.

De tegenstander in de halve finale zal zijn a. verdedigend kampioen Amerika of b. rusland.

Vandaag word ook de andere kwartfinale gespeeld in Stockholm, waar Zweden tegen Tsjechië zal treffen.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.