Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Rusland verslaat Slowakije
06/08/2004 - Pavel Datsyuk, Alex Kovalev, Sergei Samsonov, Alex Yashin en Alexander Ovechkin scoorde alle names de Russen om zo in Toronto de Slowaaken met 5-2 te verslaan. Door de winst eindige de Russen als 2de in de Noord Amerikaanse groep.

Nu ontmoeten de Russen de Amerikanen weer in de kwartfinales, en de Amerikanen hebben nog een appeltje te schillen met de Russen, die eerder dit toernooit met 3-1 wisten te winnen van de USA.

“Ik weet niet zeker of het nu in ons voordeel is dat we weer tegen ze spelen, ik ben er van overtuigd dat ze klaar voor ons zullen zijn,” aldus Sergei Samsonov.

De als laatst geplaatste Slowakije moet aantreden tegen de doodgeverfde favoriet Canada, die als eerste zijn geëindigd in de groep.

Marian Hossa en Marian Gaborik scoorde voor Slowakije, die alle wedstrijden verloren in de groep. Ze scoorde slechts 4 goals en kregen er 13 tegen. En zullen dus een hele zware kluif hebben aan Canada komende woensdag.

“We hebben nog niks gewonnen, en we hebben dus ook niks te verliezen tegen Canada,” volgens verdediger Zdeno Chara.

De Russen hebben zich goed hersteld na het 3-1 verlies afgelopen zaterdag tegen Canada en eindige met 2 overwinningen en 1 verloren partij.

Datsyuk opende de score met een one timer na 8.40 te hebben gespeeld in de eerste periode. Maar Hossa maakte niet veel later de stand gelijk.

Kovalev onderschepte een pass op de blauwe lijn en scoorde halverwege de 2de periode, Samsonov pikte 3 minuten later zijn goaltje mee.

Team captain Yashin maakte de 4-1 al na 54 seconden in de 3de periode. 5 Minuten later bracht Gaborik de stand terug na 4-2 na een domme verdedigings fout van Markov.

Maar Ovechkin die eindelijk zijn debuut maakt in de World Cup of Hockey maakte de laatste treffer van de wedstrijd. En bepaalde zo de eindstand op 5-2 in het voordeel van de Russen.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.