Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Finland wint “Euro” groep
06/09/2004 - In Helsinki werd de laatste groepswedstrijd van de Europese groep gespeeld. Finland mocht tegen aartsrivaal Zweden aantreden. In een bloedstollend duel werd het een 4-4 gelijk spel. Beide teams zijn dus met 5 punten geëindigd.

Maar vanwege een beter doelsaldo mogen de Finnen tegen de als laatst geplaatste Duitsland aantreden in de kwartfinales. Zweden zal tegen de Tsjechen moeten aantreden in de kwartfinales.

11 Seconden waren de Finnen verwijderd van een overwinning, maar Tomas Holmstrom scoorde tijdens een man meer situatie Zweden op gelijke hoogte. In de 5 minuten duurde overtime periode wist niemand het net te vinden.

“Onze start was sterk, maar Zweden is een wereldklasse team met bordenvol techniek en ze begonnen tijdens de power play te scoren. Dus was het alweer snel een nieuwe wedstrijd,” zij de Finse team captain Saku Koivu. Die 1 goal had deze wedstrijd.

Zweden haalde goalie Mikael Tellqvist 38 seconden in de overtime er nog af, maar de gok betaalde zich niet uit.

Tellqvist gaf in de eerste periode al 2 goals toe in de eerste 4 minuten van de wedstrijd, Ville Peltrone scoorde al na 1.39 en Ossi Vaananen van de Colorado Avalanche scoorde tijdens de power play.

Fredrik Modin van de Tampa Bay Lightning scoorde zijn eerste goal van de wedstrijd halverwege de 1ste periode om ze de stand terug te brengen na 2-1.

De Finse goalie Miikka Kiprusoff kon zijn shout out reeks niet voort zetten, na 132 minuten viel zijn 0 weg. Na eerder Tsjechië met 4-0 aan de kant te hebben gezet, aan Duitsland had hij ook geen kind en werd met 3-0 verslagen.

Koivu herstelde de 2 goals voorsprong 19 sesconden na Modin’s goal.

Goals van verdediger Nicklas Lidstrom en nog een goal van Modin laat in de 1ste periode zorgde er voor dat de stand weer op gelijke hoogte kwam, 3-3.

Olli Jokinen speler van de Florida Panthers scoorde de 4-3 al na 38 seconden in de 3de periode.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.