» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Wie steun jij?
 De Spelers
 De NHL
 Geen van beide
 
Russen geen obstakel
05/09/2004 - Ook de 3de groepswedstrijd was voor de Canadezen geen probleem, Rusland werd met 3-1 aan de kant gezet door de huidige olympisch en wereld kampioen. Door de overwinning staat Canada boven aan in de groep met 3 overwinningen uit 3 wedstrijden.

Brad Richards van de Tampa Bay Lightning openden de scoren voor team Canada in de 2de periode hij scoorde tijdens een short handed situatie. Kris Draper van de Detroit Red Wings maakte de 2-0, 1 minuut 37 na de openingstreffer van Richards.

De 3-0 kwam van Joe Sakic speler van de Colorado Avalanche. Halverwege de 3de periode maakte de Russen nog een ere treffer. Sergei Gonchard bepaalde de eind stand op 3-1.

De Russen spelen vannacht de laatste groepswedstrijd tegen Slowakije in Toronto, als ze winnen komen ze de Amerikanen weer tegen. De Canadezen zullen dan tegen Slowakije moeten. Dat bij eventueel verlies laatste wordt in de groep.

Goalie Martin Brodeur stopte in totaal 27 schoten, “Hij ga ons een oneerlijk voordeel,” grapte aanvaller Shane Doan van de Phoenix Coyotes.

“Het was een speciale wedstrijd voor mij, ik had namelijk nog nooit tegen het nationale team van Rusland gespeeld. Ik was daar door een tikje nerveus,” zegt Brodeur, een 3 voudig Stanley Cup winnaar.

“Het is moeilijk om nog beter dan dit te spelen,” volgens Brodeur. “We hadden nog geen enkele tegenslag gehad en dat is soms best een beetje eng, maar we zijn erg positief en hopelijk lijd dat tot meer overwinningen.”

De Russen speelde wederom hun snelle spel en speelde de puck goed rond, maar lieten vaak steekjes vallen in de verdediging die onmiddellijk werden afgestraft door de Amerikanen.

“We speelde 2 goede periodes, maar vielen weg van ons speel plan en zij zagen direct hun kans schoon,” zegt Darius Kasparaitis speler van de New York Rangers. “En Marty stond weer een wereld partij te keepen.”
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.