» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Wie steun jij?
 De Spelers
 De NHL
 Geen van beide
 
“Jong” Amerika wint
05/09/2004 - Met een jonger Amerikaans team toonde de het team weer energie, en won het met 3-1 van Slowakije. En behaalde net als de Tsjechen hun eerste overwinning in de World Cup of Hockey.

Kwaad vanwege het lakse spel van enkele veteranen, besloot coach Ron Wilson oa. Brett Hull en nog 3 andere aan de kant te houden.

“Het is een van de moeilijkste beslissingen geweest als coach zijnde.” Maar het werkte zij Wilson.

Bill Guerin, Jason Blake en Bryan Smolinski scoorde namens de Amerikanen, die nu 3de staan in de Noord Amerikaanse groep. Slowakije staat laatste met 0 punten uit 2.

“We moeten naar elkaar kijken en weer opnieuw beginnen,” aldus Marian Gaborik van de Minnesota Wild.

Na de pijnlijke verliezen tegen Canada en Rusland kwamen de Amerikanen eindelijk in het aanvallende spelletje met 39 schoten tegen 17 van de Slowaken

Wilson verving ook Robert Esche van de Philadelphia Flyers door Rick DiPietro van de New York Islanders. En gaf Esche zijn verdiende rust, hij stopte in 2 wedstrijden 72 schoten.

Na het 3-1 verlies afgelopen donderdag was Wilson behoorlijk gefrustreerd en kondigde al maatregelen aan. Naast Brett Hull waren Craig Conroy, Brain Rolston en Eric Weinrich het haasje en moest plaats maken voor de jongelingen.

Of Wilson ook met deze opstelling in de kwartfinale zal spelen antwoorden hij, “als het moet, dan moet het.”

Het enige doelpunt van Slowakije kwam op naam van Ladislav Nagy die uit komt voor de Phoenix Coyotes.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.