Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Tsjechen winnen met gemak
05/09/2004 - Het nationaal team van Tsjechië behaalde eergisteren hun eerste winst tijdens de 2004 editie van de World Cup of Hockey. Door met 7-2 de Duitsers naar huis te sturen.

Binnen 3 minuten was de wedstrijd bepaald in de 2de periode toen de Tsjechen er in die 3 minuten 3 achter Robert Müller legde. Na een 0-0 eerste periode was het Marek Zidlicky van de Nashville Predators die de score opende tijdens een power play situatie. Jiri Slegr van de Boston Bruins voegde enkele momenten later daar nog een goal aan toe. De 3-0 kwam van de stick van publiekslieveling Jaromir Jagr die van dicht bij binnen mocht tikken.

Oliver Jones verving toen Müller, maar Milan Hejduk van de Colorado Avalanche en Patrik Elias van de New Jersey Devils voegde nog 2 goals toen om zo de periode met een 5-0 voorsprong af te sluiten.

Tino Boos en Jochen Hecht scoorde in de 3de periode voor de Duitsers en Martin Havlat van de Ottawa Senators en Vaclav Prospal van de Tampa Bay Lighting bepaalde de eindstand op 7-2 in het voordeel van Tsjechen.

De Duitsers miste Olaf Kölzig speelde niet mee, met de rede dat ze hem wat rust wilde gunnen voor de kwartfinales. Bij de Tsjechen speelde Martin Rucinsky en Robert Reichel niet mee vanwege blessures.

Door de overwinning hebben de Tsjechen zich als 3de geplaatst in de Europese groep en zijn de Duitsers als 4de geëindigd met 0 punten uit 3 wedstrijden.

Tegen wie de 2 teams spelen in de kwartfinales is nog niet bekend, want zowel Zweden als Finland kunnen nog als groepswinnaar eindigen.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.