Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Snelle Russen verassen US
04/09/2004 - Het door iedereen onderschatten team van Rusland bewees gisteren avond weer wat voor klasse men in huis heeft. In St. Paul Minnesota werden de Amerikanen in eigenhuis met 3-1 verslagen.

De Russen die zonder ster spelers als Sergei Fedorov, Alexei Zhamno, Valeri Bure en goalie Nikolai Khabibulin aantreden. Zij hadden te weinig vertrouwen in de organisatie of hadden blesures.

Bryzgalov van de Mighty Ducks of Anaheim maakte 20 saves en weer hield zo de Amerikanen van verder scoren. Alex Kovalev scoorde de opening goal voor de russen, Dainius Zubrus en Viktor Kozlov scoorde de overige goals voor de russen.

De Amerikanen verloren hier door ook hun 2 de wedstrijd van de World Cup of Hockey, en moeten vanavond aantreden tegen Slovenië.

Kovalev zij na afloop, “De oude stijl van spelen is dit team niet verleerd.” Hier mee doelde hij op de speel stijl van de Russen in de jaren 70 en 80, in de toen nog bekende roden USSR shirts.

“We willen deze stijl van spelen door zetten, hoog tempo, de puck controleren en het spel maken.”

Na het 2-1 verlies van buurland Canada afgelopen dinsdag zullen de Amerikanen tegen Slovenië om de 3de en 4de plaats spelen van de groep, de nr. 1 van de groep moet tegen de nr. 4 en nr. 2 tegen de nr. 3.

“We schamen ons diep zoals we deze wedstrijd hebben gespeeld,” al dus St. Louis Blues aanvaller Keith Tkachuk. “We moeten snel anders gaan spelen.”

Coach Ron Wilson zou enkele lineup veranderingen aanbrengen voor de wedstrijd tegen Slovenië

Een handje vol Russen maakte constant meer lawaai dan de Amerikanen. Hun team gaf hen ook genoeg te zien om voor te juichen. Ze waren telkens de Amerikanen te snel af.

De enigste goal van de Amerikanen kwam op naam van Tkachuck die tijdens een power play nog een beetje eer reden van de Amerikanen, te minste wat er van over was. En met 42 saves was goalie Robert Esche toch de best man aan de kant van de Amerikanen.

Esche stopte al eerdere 30 schoten van de Canadezen, en hield gisteren de Russen enig zins nog op afstand.

Vannacht werd de wedstrijd Amerika – Slovenië afgewerkt, en morgen staat de wedstrijd Canada – Rusland op het programma.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.