Adverteren via Kliks.nl
 
» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Zullen er meer NHL'ers naar Nederland komen?
 Ja
 Nee
 Misschien
 
Kiprusoff nog steeds in vorm
03/09/2004 - De Finse goalie Miikka Kiprusoff bewees gisteren wederom weer zijn waarde, hij haalde weer een shoutout door Duitsland met 3-0 te verslaan in Keulen. Daarmee behaalde hij zijn 2de SO uit 2 wedstrijden voor de World Cup of Hockey.

Kimmo Timonen van de Nashville Predators, Teemu Selanne van de Colorado Avalanche en Jere Lehtinen van de Dallas Stars scoorde namens Finland. Die eerder al Tsjechië met 4-0 naar huis stuurde in Helsinki.

De Finnen keren nu terug naar Helsinki om aartsrivaal Zweden zaterdag een lesje te leren. Zweden is ook nog ongeslagen in de WCOH die rekende al af met Duitsland (5-2) en Tsjechië (4-3) beide wedstrijden werden in Stockholm gespeeld.

De Duitsers zullen nu naar Praag afreizen om vanavond tegen de Tsjechen te spelen, de twee teams hebben nog geen wedstrijd gewonnen. In de kwartfinale zal de groeps winnaar tegen de nr. 4 van de groep spelen en de nr. 2 tegen de nr. 3.

Timonen opende overigs de scoren voor de Finnen halverwege in de 1ste periode. De goal van Selanne viel tijdens een 2 man meer situatie. Timonen gaf een pass aan Selanne die hem in een keer binnen schoot om zo zijn eerste goal van het toernooi te maken. Olaf Kolzig van de Washington Capitals was kansloos.

Toch speelde de Duitsers beter in de 2de periode, ze kregen ook goeie kansen om terug te komen in de wedstrijd toen ze laat in de 2de periode een 2 man meer situatie hadden voor 2 minuten. Maar Kiprusoff werd echter nauwelijks getest.

Met nog 4 minuut 22 op de klok maakte Lethtinen het 3-0 via een backhand over Kolzig heen.

Het stadion was wederom niet uit verkocht maar toch beter gevuld dan tegen de oefenwedstrijden. 12.975 Fans zagen de wedstrijd in de Keulen Arena.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.