» Home
» Nieuws
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Jouw verwachting voor komend seizoen?

Gewoon een volledig NHL seizoen
Een half seizoen i.v.m. een lockout
Helemaal geen NHL komend seizoen
Ik durf het niet te zeggen...


Sidney Crosby
CoolNHL: Je bent pas 16 jaar, hoe ga je om met de druk van de media en van de mensen die iets van je verwachten?

Sidney Crosby: Ik weet dat de enige druk die er is, is wat je jezelf oplegt. Ik weet wat mijn eigen verwachtingen zijn en ik maak me alleen druk om die te behalen.

CoolNHL: Maak je mee dat mensen opeens vrienden met je willen worden, alleen omdat je Sidney Crosby bent?

Sidney Crosby: Nee dat niet. Ik denk dat mensen wel meer met me omgaan om meer te weten te komen over mijn situatie, ik weet niks van dat vrienden gedoen hoor.

CoolNHL: Wanneer kwam je erachter dat je zo´n enorm talent had?

Sidney Crosby: Ik denk dat ik 7 jaar was, toen realiseerde ik dat ik wat talent had.

CoolNHL: Het ijshockey leeft hier niet echt, ook het Nederlands team niet. Hoe gaat het daar als je geselecteerd wordt voor het nationale team van Canada?

Sidney Crosby: Het is echt een droom die waarheid wordt en elke keer als je dat shirt aantrekt voel je de trots en passie door je lichaam gieren.

CoolNHL: Je ging van High School naar de QMJHL en Team Canada Jr. Is dat een groot verschil en was het moeilijk om aan te passen?

Sidney Crosby: Ik denk dat elk niveau me heeft geholpen om weer op het volgende te komen. Ik heb volgens mij de juiste beslissingen genomen en ik maakte mezelf er klaar voor.

CoolNHL: Je brak het record voor 16 jarige topscorers in de QMJHL, was dat een doel van je en hoe voelt het om nu al een record te hebben?

Sidney Crosby: Nee, ik heb geen enkele doelen op papier gezet maar ik voel me vereerd en het is iets heel speciaal.

CoolNHL: Mensen vergelijken je al met Wayne Gretzky. Ik denk dat dat een van de grootste complimenten in de wereld is. Maar wanneer mensen dat zeggen, verwachten ze veel van je het volgende seizoen. Wat vind je daar van?

Sidney Crosby: Ik voel me zeer vereerd om in 1 zin genoemd te worden met Gretzky, maar tegelijkertijd denk ik niet dat er ooit een nieuwe Wayne Gretzky zal zijn, maar als mensen sommige overeenkomsten kunnen vinden dan vind ik dat een groot compliment.

CoolNHL: Het is al bijna zeker dat je de #1 draft pick bent in de 2005 Entry draft. Het slechts geplaatst team zal als 1e mogen kiezen. Dat team zal jou dus kiezen, vind je het erg dat je dan begint bij een kleiner NHL team?

Sidney Crosby: Ik maak me niet druk om die draft en ik maak me ook niet druk om het team dat mij gaat kiezen. Ik wil wel gedraft worden, maar dan moet ik eerst een goed seizoen draaien voordat ik me daar druk om kan maken.

CoolNHL: Wat is jou favoriete NHL team?

Sidney Crosby: De Montreal Canadiens

CoolNHL: Denk je dat er een NHL seizoen is volgend jaar?

Sidney Crosby: Ik heb echt geen idee, daar houdt ik me nog niet zo mee bezig. Ik zie het volgend seizoen wel.

CoolNHL: Wat vind je van de salarissen in de NHL en zal geld een grote rol spelen in jou carrière?

Sidney Crosby: Ik denk helemaal niet aan geld, ik wil gewoon in de NHL spelen. Ik speel geen hockey voor het geld, I love the game!

CoolNHL: Heb je nog steeds tijd voor school, omdat je zoveel ijshockey speelt in het seizoen?

Sidney Crosby: Ja, daar heb ik nog steeds tijd voor. Ik krijg 3 a 4 uur bijles elke dag, zodat ik mij opleiding gewoon kan afmaken.

CoolNHL: Is het moeilijk om af te spreken met je vrienden als je zoveel ijshockey speelt en komen ze dan naar jou wedstrijden?

Sidney Crosby: Ik ken niet zoveel mensen waar ik speel, maar er gaan altijd veel mensen uit de familie naar mij wedstrijden kijken.

CoolNHL: Gaan de jongens uit jou team anders met jou om dan andere spelers?

Sidney Crosby: Nee, dat zeke niet. Ze behandelen me gewoon als ieder ander.

CoolNHL: Heb je al een paar van je ijshockey idolen ontmoet en gaven ze advies?

Sidney Crosby: Ik heb Wayne Gretzky en Mario Lemieux ontmoet. Ze gaven niet echt advies, ze waren gewoon heel erg vriendelijk.

CoolNHL: In 2003 maakte je 1 van de mooiste goals, een wraparound goal, wat dacht je op dat moment?

Sidney Crosby: Ik heb het in de training vaak geoefend, ik wou het wel eens in een wedstrijd gaan doen. Toen ik daar stond zag ik de kans en greep ik hem.

CoolNHL: Je bent al op bijna alle sportzenders geweest. Vinden jou ouders dat goed of proberen ze je zoveel mogenlijk te beschermen van de media?

Sidney Crosby: Ik heb geleerd dat de media gewoon een onderdeel van het ijshockey is, ik probeer er gewoon zo goed mogenlijk mee om te gaan.

CoolNHL: Hoe voelt het, dat mensen van overal terwereld jou kennen?

Sidney Crosby: Dat gevoel is echt niet te omschrijven, het is echt een heel gek idee. Ik wil iedereen bedanken voor hun steun.
 
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.