» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Gallery
» Colofon
» Contact
Liegt de NHL over haar cijfers?
 Ja
 Nee
 Weet het niet
 
  Nr. 40
10/09/2004 - Phoenix Coyotes aanvaller Mike Ricci zal zijn nr. 18 verruilen voor nr. 40 komend seizoen om NFL’er Pat Tillman te eren.

Tillman, 27, verliet in mei 2002 de Arizona Cardinals (NFL) om het bij het Amerikaanse Leger te gaan. Hij liet het leven op 22 April in Afghanistan. Daarmee werd hij de eerst NFL speler die dood ging tijdens militaire dienst sinds de oorlog in Vietnam.

“Toen ik dit verhaal hoorde raakte het me echt,” vertelde Ricci tijdens een persconferentie in de Glendale Arena. “Ik wel hem zo op deze manier eren.”

Ricci speelde afgelopen 7 seizoen bij de San Jose Sharks, Hij had daar Tillman enkele keren ontmoet. Tillman komt oorspronkelijk uit San Jose.

Ricci tekende in Juli een 2 jarig contract bij de Coyotes, hij nam contact op met Tilllman’s schoonbroer om te vragen of hij nr. 40 mag dragen. De Coyotes organisatie wil ook mee werken aan deze unieke gebeurtenis en zal de shirts van Ricci met nr. 40 wat sneller in omloop brengen. De opbrengst van de shirts gaan naar de Pat Tillman Organisatie.

Spelers van alle 32 NFL teams zullen een helm dragen met een sticker met het nummer van Tillman in de 2de week van het seizoen. De Cardinals zullen het hele seizoen met de sticker.

In de NHL gebeurde dit afgelopen seizoen ook toe voor de overleden Dan Snyder, spelers van de Atlanta Thrashers speelde met een nr. 21 patch op hun shirts.
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.