» Home
» Archief
» Columns
» Schema & Uitslagen
» Stand
» Stats
» Spelers
» Teams
» Trades
» Geblesseerd
» Forum
» Contact
Moeten Bettman en Goodenow blijven?
 Alleen Bettman
 Alleen Goodenow
 Allebei blijven
 Geen van beide
 
In de World Cup spotlight
08/09/2004 - De World Cup Of Hockey 2004 is in volle gang en onthult veel over de spelers in de spotlight.

Jarome Iginla
Zowel goed als slecht.

Hier een aantal dingen die tot nu toe zijn opgevallen in het licht van de spotlight.

Alexander Ovechkin is ‘’the real deal’’. Hij is geen ventje dat met de grote jongens mee mag doen. Hij bepaalde het spel in de zeer beperkte ijstijd die hij kreeg dit toernooi.

De geruchten rond Detroit in de playoffs van afgelopen jaar zijn waar. Brett Hull is nu slechts een ‘’mede-speler’’ die zelfs bij Phoenix niet meer met de eerste lijn mee zal kunnen. Golden Brett’s wake-up call van USA Coach Ron Wilson is op zijn minst ongemakkelijk voor een speler die zoveel heeft bereikt maar laten we niet vergeten dat het kwam na een selectie voor de Word Cup uit met name beleefdheid en respect.

Mikael Tellqvist is nog steeds niet klaar voor het echte werk. Hij heeft al genoeg kansen gehad maar krijgt de deur achter zich nog steeds niet gesloten.Geef niet de gebrekkige Zweedse verdediging de schuld van zijn falen, behalve als je dit ook bereid bent te doen als hij wederom speelt in het Toronto Maple Leafs-shirt.

Ilja Bryzgalov zal de strijd aangaan met J.S Giguere voor de plek als nummer één goalie in Anaheim. Bryzgalov viel twee jaar geleden even in een gat toen Martin Gerber een plek voor hem opschoof op de goalie-ranglijst. Gerber is nu echter weer weg en met de prestaties van Bryzgalov en de aangekondigde salary cap van Anaheim kan de dure Giguere de volgende zijn.

Mikka Kiprusoff is ook de ‘’real deal’’. Afgelopen seizoen was geen toeval. Kipper staat er als het echt nodig is. Bij vlagen zelfs spectaculair. Hij maakt ook nog fouten en verliest soms zijn concentratie maar komt de volgende wedstrijd altijd sterk terug.

Alex Kovalev heeft het nog steeds. De sympathieke Rus lijkt op zijn best als hij op zoek is naar een nieuw contract.

Canada lijkt op weg naar een gemakkelijke overwinning in de World Cup. De diepte in talent waar deze natie uit kan kiezen is ongelooflijk. Talent dat generatie op generatie wordt gekweekt in de ijshockeyvijver van de wereld. Het begint bij de jeugd (vraag maar aan de Zweden).
 
© Copyright 2003-2004 CoolNHL.nl. Niets van deze site mag zonder toestemming van CoolNHL.nl gebruikt worden. Alles is en blijft eigendom van CoolNHL.nl en hun respectievelijke eigenaren tenzij anders is aangegeven.